Každý filmový fanoušek, který alespoň trochu sleduje dění ve světě adaptací populárních komiksů, už určitě dlouho ví, že v roce 2025 nadejde pro DC nová éra. James Gunn a Peter Safran společnými silami připravují velký restart v podobě univerza DCU, v němž mnohé slavné komiksové postavy jako Superman a Batman ztvární zcela nové tváře. Ovšem už nějakou dobu také víme, že to možná nebude platit pro všechny. Například ke konci letošního jara se začalo šuškat o tom, že Margot Robbie bude pokračovat s rolí Harley Quinn i v Gunnově a Safranově restartovaném světě.

A pak tu ještě máme Wonder Woman v podání Gal Gadot. Slavná izraelská herečka svou roli mocné superhrdinky opravdu zbožňuje, což potvrdila i v jednom rozhovoru pro ComicBook. Během něho ale odhalila informaci, která může leckterého fanouška zvednout ze židle. Podle toho, co od Gunna a Safrana slyšela, tak vyrozuměla, že společně dají dohromady Wonder Woman 3. Je tedy šance, že Gadot v roli zůstane? Inu, je to rozhodně možné, ještě stojí za to připomenout, že před dvěma měsíci herečka o svém návratu do role jednala, přičemž jakmile nastane správný čas, vše se dozvíme. 

A ještě se hodí připomenout také letošní únor, kdy sám James Gunn na Instagramu odpověděl jednomu z uživatelů, který si stěžoval, že Henryho Cavilla a Gadot ,,vykopli“ z filmového DC. Gunn však vyloučil, že by v případě Gal Gadot něco takového udělali. Takže ano, existuje poměrně slušná naděje, že herečku v její slavné roli jednoho dne uvidíme znovu. Otázkou ovšem je, v jaké to bude podobě.

Jedním z oznámených DCU projektů je seriál Paradise Lost, který se zaměří na prvopočátky vzniku amazonské společnosti, kde vládnou pouze ženy. Ovšem ten se má odehrávat dávno před zrozením Wonder Woman, tudíž zde hrdinku pravděpodobně neuvidíme.

Ještě je také možné, že Gadotina Wonder Woman nebude součástí DCU, nýbrž DC Elseworlds, tedy samostatného univerza, který nebude překážet kontinuitě restartovaného světa. Do něho patří třeba Joker (2019) a loňský Batman.

Holt ještě uvidíme. Stále je také možnost, že Gunn a Safran zcela změní své plány, v rámci čehož se nakonec na Wonder Woman vykašlou, ale to ukáže čas. 

Pokud by měla skutečně vzniknout vyloženě „Wonder Woman 3“, je také otázkou, zda se otěží režie opět chopí Patty Jenkins, která natočila i předešlé dva díly. Ten první z roku 2017 byl chválený hit, ten druhý z roku 2020 zas do horoucích pekel zavrhovaný propadák. Režisérka připravovala i třetí film, ale s příchodem Gunna a Safrana a jejich restartu šel celý plán do koše.

Je možné, že ho z něj oba šéfové DC Films nakonec vytáhnou a předělají ho do takové podoby, aby odpovídal jejich vizi? Necháme se překvapit, fanoušky herečky každopádně může těšit naděje, že její Wonder Woman ještě možná neřekla své poslední slovo.