Druhá řada Rodu Draka, úspěšného spin-offu Hry o trůny (2011), k nám dorazí už letos v létě, přesto ale na tvůrce čeká ještě spousta postprodukční práce. A nyní to vypadá, že se budou ještě vracet i za kamery. Druhou řadu údajně čekají přetáčky, které mají trvat asi 2-3 týdny.

Není známo, proč se produkce k přetáčkám uchýlila, ale je možné, že to je důsledek stávky scenáristů, která sužovala Hollywood minulý rok. Nejenže se během stávky nemohly psát scénáře, ale také nebylo možné upravovat ty existující. Když něco vypadá dobře na papíře, ale během natáčení se zjistí, že to nefunguje, tak tvůrci ještě scénář poupraví. To je ve filmové branži vcelku běžná věc, ale kvůli zmíněné stávce něco takového nebylo možné. 

Během natáčení také začala i stávka herců, které se však produkce druhé řady úspěšně vyhnula, protože obsazení se skládalo primárně z britských hvězd. Ty totiž zastupuje organizace Equity, která se ke stávkujícímu svazu SAG-AFTRA nepřidala. Zmíněné přetáčky by každopádně neměly být důvodem k obavám. Je to vcelku běžná věc jak pro filmy, tak i pro seriály. A jelikož budou trvat jen několik týdnů, tak by to stanovené datum premiéry ovlivnit nemělo.

Těšit se každopádně můžeme na mnohem akčnější sezónu, ve které se boj o královské nástupnictví mezi Targaryeny rozjede na plné obrátky. V přípravě by už měla být také třetí řada, na jejímž scénáři se již pracuje. 

Na druhou sezónu opět dohlížel Ryan J. Condal jakožto showrunner a hlavní scenárista.

Opět se nám tak představí Emma D'Arcy jako Rhaenyra Targaryen, Matt Smith jako Daemon Targaryen, Olivia Cooke jako Allicent Hightower, Tom Glynn-Carney jako Aegon, Eve Best jako Rhaenys Targaryen, Steve Toussaint jako Lord Corlys Velarion, Fabien Frankel jako Ser Criston Cole, Ewan Mitchell jako Aemond Targaryen, Sonoya Mizuno jako Mysaria a Rhys Ifans jako Ser Otto Hightower.

Druhá sezóna se na HBO Max objeví letos v létě.