Netflix už dlouho láká na svou nadcházející fantasy podívanou jménem Mladá dáma (Damsel), ve které v hlavní roli uvidíme Millie Bobby Brown (Stranger Things). Té se na streamovací službě dočkáme už za měsíc, v rámci čehož se platforma pochlubila dalším plakátem, který si můžete prohlédnout níže. Zda se bude nakonec jednat o kvalitní podívanou, je otázkou. Za režií stojí Juan Carlos Fresnadillo, který nám nadělil 28 týdnů poté (2007), vcelku úctyhodné volné pokračování slavné moderní zombie klasiky. Tak doufejme, že neměl příliš velký problém zabřednout i do vod fantasy žánru.

Hlavní dějová linie se každopádně bude točit kolem princezny Elodie (Brown), která svolí provdat se za krásného prince. Jedná se však o past ze strany Královské rodiny, která ji místo toho pošle do doupěte strašlivého draka, aby mohla splatit dávný dluh. Elodie se tak bude muset z onoho strašlivého místa dostat sama. 

Někdy v následujících týdnech by nám mohl Netflix nadělit ještě nějaký ten další trailer, který toho o hlavní dějové linii poodhalí víc. Juan Carlos Fresnadillo má za sebou dále filmy jako Intacto (2001) a Nezvaní hosté (2011). Scénář zas zpracoval Dan Mazeau (Hněv titánů).

Dále se ve snímku představí herci jako Robin Wright, Angela Bassett, Ray Winstone, Shohreh Aghdashloo, Nick Robinson, Brooke Carter a Mens-Sana Tamakloe.

Snímek se na Netflixu objeví 8. 3. 2024.