Před dvěma dny jsme vás informovali o nové knize Bezhvězdné moře (Bezhviezdne more) od americké spisovatelky a umělkyně Erin Morgenstern, která vyjde v druhé polovině roku v češtině i slovenštině. Pokud někoho z vás toto dílo zaujalo, ale nečetli jste autorčino debutové dílo Noční cirkus, tak máte jedinečnou šanci to napravit.

Tento fantasy román u nás totiž vyšel již v roce 2012 pod taktovkou nakladatelství Ikar, ale v tuto chvíli již skoro není k dostání. Tohoto problému se ujalo nakladatelství Argo, které bude vydávat i českou verzi Bezhvězdného moře. Kromě toho připravuje i druhé české vydání Nočního cirkusu v nové a hezčí obálce.

Kniha se odehrává ve městě, kde se bez ohlášení objeví tajemný cirkus. Šapitó je nezvykle černobílé a představení se v něm konají pouze v noci. Triky, které se zde objevují nevypadají jako obyčejné iluze, ale jako mocná kouzla. Příběh sleduje několik dějových linek a časových rovin, ve kterých se odehrává nebezpečná hra dvou kouzelníků, v níž jsou v sázce životy jejich učedníků. Tajemný cirkus, který má být nemilosrdným bojištěm, k sobě připoutá dva kouzelníky Celii a Marca mnohem víc, než by si jejich mistři dokázali představit.

Tento podivný, skvěle popisovaný a tajemný příběh budete moci zakoupit v knihkupectví Kosmas již od 15. května/máje tohoto roku. Pokud vás autorčina tvorba zaujme, její druhé dílo Bezhvězdné moře vyjde 12. 6. 2020 na Slovensku a 30. 9. 2020 v Česku.