Před dvěma měsíci odstartovalo natáčení další řady seriálu Pán prstenů: Prsteny moci, který nakonec se sledovaností na Amazonu zabodoval. S příchodem další sezóny se tak můžeme těšit nejenom na nové tváře, ale i rozvíjení dějových linek z míst jako Númenor, Khazad-dûm a Mordor.

A když už je řeč o budoucím domově lišáckého Saurona, je třeba zmínit, že i přestože se ve druhé sezóně opět dočkáme Adara, vůdce skřetů z jižních zemí, bude ho už hrát jiný herec. Charismatický Joseph Mawle tak v seriálu končí, přičemž svou padoušskou roli přenechá Samu Hazeldineovi, britskému herci, který si zahrál v seriálech jako Peaky Blinders, Temple a Sandman. Objevil se také ve snímcích jako Zabiják & bodyguard a Poslední souboj. Je to rozhodně docela škoda, protože Mawlovo ztvárnění chválili i někteří diváci, kteří jinak mají k seriálu negativní postoj. 

S informací o přeobsazení také přišla zpráva o tom, že druhá řada nabrala na palubu šest nových tváří. Těmi se stanou herci Gabriel Akuwudike, Yasen ‘Zates’ Atour, Ben Daniels, Amelia Kenworthy, Nia Towle a Nicholas Woodeson. Zatím ovšem nevíme, koho přesně v seriálu ztvární.

Hlavní část produkce se tentokrát rozjela ve Velké Británii, nikoliv na Novém Zélandu, který je v podstatě takovou neoficiální skutečnou Středozemí. Natáčení se tak se vší parádou rozjelo v ateliérech společnosti Bray Studios poblíž Londýna. Zatím však není známo, do kdy přesně má celá produkce trvat.

Pokud bude o seriál i nadále takový zájem, tvůrci by rádi dohromady vytvořili až pět sérií. Vzhledem k tomu, že seriál patrně spojil všechny důležité události z Druhého věku do jednoho období, tak jeho závěrem by mohla být Bitva na Dagorladu, které jsme se dočkali i na úplném začátku filmového Společenstva prstenu. To se ale necháme překvapit. 

Tvůrci celého seriálu jsou Patrick McKay a John D. Payne, kteří se zároveň podíleli i na scénáři. V první sérii se tak představili herci jako Morfydd Clark, Robert Aramayo, Ismael Cruz Cordova, Cynthia Addai-Robinson, Megan Richards, Maxim Baldry, Markella Kavenagh a další.

Vzhledem k náročnosti produkce je ale možné, že druhá řada k nám dorazí až někdy v druhé polovině roku 2024.