Máme zde první zimní box office okénko. Kinům ještě stále vládne pokračování Black Panthera s podtitulem Wakanda Forever, které po minulém víkendu v domácím box officu vydělalo dalších 17,5 milionů dolarů. Celosvětově má nejnovější marvelovka na kontě již 733 milionů, čímž už doslova dýchá na záda čtvrtému Thorovi a jeho 760 milionům.

Druhý Black Panther má před sebou se vší pravděpodobností už poslední výdělečný týden, díky němuž by mohl MCU psinu o komiksovém bohovi hromu v tržbách překonat. Již příští týden totiž vstoupí do kin dlouho očekávané pokračování Avatara, které zcela nepochybně strhne veškerou pozornost na sebe. Pokud by se Black Pantherovi poštěstilo, mohl by v tržbách ještě překonat i letošního Batmana (770 milionů) a dostat se v žebříčku tržeb za rok 2022 na páté místo. 

Do amerických kin také minulý týden dorazila akční komedie Šílená noc, v níž si David Harbour zahrál pěkně drsňáckého Santu, který se s žádnými zlobivými lumpy rozhodně mazlit nebude. Film tak po minulém víkendu v domácím box officu vydělal přes 13 milionů dolarů, čímž si zajistil druhé místo, jeho celosvětové tržby zatím činí 20,4 milionů. To je vcelku slušný start, obzvlášť s ohledem na to, že film ještě nebyl uveden ve všech kinech (včetně těch našich) a jeho rozpočet činil „pouhých“ 20 milionů.

Snímek tak vypráví o Santovi, jenž se bude muset postavit bandě chamtivých žoldáků, kteří proniknou do domu jisté rodinky, kde se nachází trezor s 300 miliony dolary. 

A na co jít do kina tento týden? Co třeba právě na Šílenou noc? Výše zmíněná akční komedie má totiž v našich kinech premiérovat tento čtvrtek, tedy 8. 12.

Pokud však potřebujete ještě trochu nalákat, níže si můžete pustit oficiální trailer.