Krásná kresba, tajemný příběh o dospívání, hutná atmosféra a surrealistické sny. Tyto zmiňované prvky skvěle popisují fantasy hororový komiks Vodní had od mexického komiksové tvůrce Tonyho Sandovala, který si mohli čeští fanoušci vychutnat ve velkém formátu díky oblíbenému nakladatelství Comics Centrum.

Přečtěte si také: Druhým letošním překvapením Comics Centra je surrealistický komiks Vodní had

Úspěch tohoto neobvyklého komiksu byl v Česku tak velký, že se nakladatel rozhodl pokračovat ve vydávání Sandovalovy tvorby. Dalším jeho dílem, které si budou moci čeští fanoušci užít, bude grafický román Doomboy. Ten sice opět nabízí surrealistický příběh s pubertálním dítětem v hlavní roli, ale tentokrát z pohledu chlapce, jenž miluje hudbu.

Hlavním hrdinou je D. a není to žádný rockový bůh. Ve skutečnosti je to osamělý puberťák s velmi rozvinutou představivostí, který skládá písně pro svou tragicky zesnulou dívku. „Jeho hudba se však zcela neočekávaně dostane mnohem dál, než zamýšlel, a z něho samotného se náhle stává záhadná metalová legenda jménem Doomboy!“

Samotné fyzické vydání se bude od již zmiňovaného Vodního hada celkem lišit. Rozměry knihy budou dosti podobné předchozímu Sandovalovu komiksu, avšak Doomboy byl vytvořen v úplně jiném formátu, jednoduše řečeno naležato. Fanoušci se teda mohou těšit na velmi neobvyklý komiks s pevnou vazbou ve formátu 303 x 239 milimetrů.

České vydání Doomboye od Tonyho Sandovala by mělo Comics Centrum vydat někdy koncem června/júna 2021. Knihu si budete moci buďto objednat na eshopu nakladatelství, nebo budete moci vyzkoušet své štěstí v soutěži Fanoušci fanouškům na facebookovém profilu Comics Centrum