Listopad/november se blíží a fanoušci komiksového nakladatelství Comics Centrum čekali na jednu věc. A tou je samozřejmě odhalení překvapení na druhé pololetí, které právě vychází v již zmiňovaný měsíc. Dobrou zprávou pro všechny komiksové nadšence tedy je, že jsme se právě včera dočkali odhalení, jež proběhlo během videa s názvem Comics Centrum News 4, které naleznete na Facebooku, Youtube a v našem článku.

Přečtěte si také: Třetí kolosální kniha série Darkness je v předprodeji

Teď se však vrhněme na ono překvapení. Tím bude surrealistický fantasy grafický román Vodní had (Watersnakes), jenž byl v roce 2014 vytvořen mexickým komiksovým scénáristou a výtvarníkem v jedné osobě, Tonym Sandovalem. Jeho jméno si můžete spojit s komiksy jako Doomboy, The Windy Day nebo A Glace Backward.

Vodní had vypráví příběh o osamělé dospívající dívce Mile. Ta je jako každý rok připravená prožít další nudné letní prázdniny. Vše se však změní, když potká podivnou dobrodružnou dívku Agnes, která je ve skutečnosti duch. A ne jen tak obyčejný duch, protože v sobě nosí podstatu starodávného padlého krále. V celém příběhu naráží obě dívky na velmi neobvyklé a zajímavé věci, které se prolínají nejen do jejich snů, ale také do skutečnosti.

Jak již bylo řečeno na začátku článku, Vodní had by měl vyjít v listopadu/novembri tohoto roku, blíže řečeno na začátku tohoto měsíce. Kniha bude vydána ve tvrdých deskách, velkém formátu a bude obsahovat 144 plnobarevných stran.

Poslední zajímavostí je, že česky lokalizované vydání bude obsahovat stejný počet stran jako španělské a francouzské. Anglické totiž obsahovalo o jednu stranu méně. Nás tento komiks velice zaujal a moc se na něj těšíme. Na závěr vás jen upozorníme, že ukázky kresby pochází z cizojazyčného vydání, protože Comics Centrum v době psaní článku nezveřejnilo českou ukázku.