„Zamyslete se. Kdybyste měli příležitost ke krádeži, pracovali jste v bance u otevřeného trezoru a nikdo vás neviděl, udělali byste to, když vás nechytí?“ Těmito slovy začíná oficiální trailer dokumentární krimi seriálu z dílny Dirty Robber a Netflixu, jenž nese název Loupeže (v originále Heist). Jedná se o provokativní rekonstrukci největších loupeží v moderní americké historii, doplněnou o originální rozhovory s těmi, kteří do nich byli přímo zapleteni.

Tři skutečné příběhy - miliony v Miami, psanci z Las Vegas a „Bourbonový král“ – a skuteční lidé, kteří stáli u krádeží, z nichž měl vzniknout americký sen. Režisér Derek Doneen zachycuje příběh Heather Tallchiefové, mladé ženy, na kterou namířil odsouzený vrah pistolí a donutil ji, aby pomáhala při loupeži v obrněném voze, v němž se ocitly 3 miliony dolarů. Martin Desmond Roe sleduje cestu za bohatstvím kubánského imigranta Karlse Monzona. Ten na základě informací z kriminálního podsvětí zjistil, jak se dostat pryč krádeží 7,4 milionu dolarů. 

Přečtěte si také: Kriminální thriller No Sudden Move vezme diváky na výlet do zlatých let americké mafie

A nakonec příběh „Krále Bourbonu“, režírovaný Nickem Frewem, který představuje Gilberta Curtsingera alias muže, jehož boční přivýdělek spočívající v prodeji kradených lahví vysoce prestižního bourbonu Pappy Van Winkle od svého zaměstnavatele vyústil v mediální senzaci. Každá epizoda podrobně popisuje jednotlivé fáze loupeže, a to od výběru cílů, detailního plánování, přesnosti průběhu, až po to, jak se jejich strůjci nechali popadnout rukou zákona.

Chaos je vzrušující. Co byste riskovali pro životní výhru? Nad touto otázkou se diváci true crime seriálu Loupeže budou moci zamyslet již 14. července 2021, kdy se šestidílná první řada vkrade do nabídky Netflixu.