Na nedávné konferenci studia Warner Bros. Discovery přišla řeč také na veleúspěšné univerzum Hry o trůny, které se bude i nadále rozšiřovat. Společnost totiž dala oficiálně zelenou dalšímu spin-off seriálu, který ponese název Rytíř Sedmi království: Potulný rytíř (A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight).

Ten bude vycházet ze série G. R. R. Martina jménem Příběhy Dunka a Egga, která se odehrává asi 90 let před událostmi Hry o trůny. Děj by se tak měl odehrávat ještě v době, kdy rod Targaryenů seděl na Želeném trůně a před jejich mocí se třáslo celé Západozemí. Hlavními hrdiny se tak stanou ser Duncan Vysoký, mladý, naivní a odvážený rytíř, a jeho panoš Egg. Společně se tak vydají za dobrodružstvím, během kterého se střetnou s různými mocnými nepřáteli a dostanou se do řádně nebezpečných situací.

O výrobě seriálu už každopádně víme nějaký ten pátek, nyní mu ale dalo výše zmíněné studio požehnaní, tudíž předprodukce může konečně začít. 

Celý projekt už má dokonce na palubě hlavního tvůrce a scenáristu, tím se stane filmař Ira Parker, který se například podílel na psaní úspěšného spin-offu Rod Draka. Dále psal epizody k sériím jako Darebák (2013), Poslední loď (2014) a Bude líp (2016). Na tvorbě seriálu se bude podílet i G. R. R. Martin, který by měl Parkerovi dokonce pomoci s psaním scénáře. Zároveň bude také zastávat úlohu jednoho z výkonných producentů, o níž se bude dělit také s Vincem Gerardisem a Ryanem Condalem, který je showrunnerem Rodu Draka.

Zatím však samozřejmě nevíme, koho přesně v seriálu uvidíme, stejně tak ani to, kdy se ho vlastně dočkáme. Série Příběhy Dunka a Egga se skládá ze tří titulů: Potulný rytíř (1998), Přísežný meč (2003) a Tajemný rytíř (2010), přičemž Martin se v minulosti netajil tím, že chce napsat více dílů. Pokud by tudíž měla chystaná série úspěch, mohli bychom se dočkat dalších adaptací.

Oznámení o novém seriálovém spin-offu přišlo v podstatě krátce poté, co také padla první klapka natáčení druhé řady Rodu Draka. Té bychom se měli dočkat pravděpodobně v létě příštího roku, samozřejmě tedy za předpokladu, že vše půjde dobře.

A stále jsme velice zvědaví, zda také dojde na ono volné pokračování Hry o trůny v podobě série Snow, který se zaměří na dobrodružství Johna Snowa za Zdí. Holt si na další informace budeme muset počkat.