Po dlouhých měsících příprav nedávno konečně odstartovala hlavní část produkce druhé řady fantasy seriálu Rod Draka, ve které se střemhlav vrhneme do začínající ničivé války o královské nástupnictví mezi dvěma stranami rodu Targaryenů. HBO Max informaci oznámilo skrze twitterový příspěvek, který si můžete prohlédnout níže.

Na něm se samozřejmě nachází fotka Železného trůnu, o nějž budou v krvavém konfliktu strany Černých a Zelených bojovat. Vzhledem k tomu, že první řada byla v podstatě jen rozestavěním šachovnice, která měla fanouškům představit jednotlivé postavy a jejich motivy, v řadě druhé už se začnou posouvat figurky. Pomalejší tempo první sezóny byl ostatně účel, protože podle Ryana Condala a Miguela Sapochnika, který se už bohužel jako showrunner pro druhou sezónu nevrátil, si tím mohly jednotlivé postavy lépe získat sympatie a nesympatie u diváků. Tvůrci ale slibují, že druhá řada bude mnohem akčnější, velkolepější a rychlejší. 

A jelikož se v ní máme dočkat začátku jedné z největších a nejkrvavějších válek v historii Západozemí, samozřejmě můžeme počítat také s tím, že si pro mnoho postav z předchozí řady přijde zubatá. Samozřejmě ale nezůstaneme jen u válčení, i nadcházející sezóna by měla být bohatá na nejrůznější politické pletichaření a intriky, které byly mimo jiné jeden z důvodů, proč si tolik lidí zamilovalo původní Hru o trůny (2011).

Ovšem pozor, fanoušci by také měli počítat s tím, že druhá řada Rodu draka bude kratší. Údajně by totiž měla obsahovat jen osm epizod, nikoliv deset. Vzhledem k tomu, že zkrácené byly i poslední dvě sezóny Hry o trůny, na které se od fanoušků příliš velká chvála rozhodně nelepí, tak to může být pro některé fandy krapet znepokojující. Podle mluvčí HBO se ale jedná čistě o tvůrčí rozhodnutí, které souvisí s plánem odvyprávět co nejkvalitnější příběh.

V budoucnu bychom se každopádně měli dočkat také řady třetí, která bude možná už finálová. To však ještě není jisté, jednat by o tom každopádně měli výše zmíněný showrunner Ryan Condal a tvůrce předloh G. R. R. Martin, který zcela určitě, stoprocentně, usilovně a pilně pracuje na dokončení posledních dvou knih Písně ledu a ohně, nemáme o tom žádné pochyby! 

Do druhé řady se každopádně vrátí herci jako Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Eve Best, Steve Toussaint, Fabien Frankel, Ewan Mitchell, Tom Glynn-Carney, Sonoya Mizuno a Rhys Ifans.

Datum premiéry zatím není stanovené, ale pokud vše půjde dobře, seriál by se k nám mohl vrátit někdy během léta roku 2024.