Mladá australská autorka Darcy Coates (Duch domu Ashburnů, Tajemství sídla Craven Manor) se na český trh vrací po kratší odmlce s další knihou. A i tentokrát se bude jednat o horor a i tentokrát v něm bude figurovat jakýsi strašidelný dům. Už počtvrté.

Na jaře letošního roku jsme vás informovali o jejím románu s názvem Přízraky domu Carrowů, ve kterém zůstala partička nadšenců zavřená ve strašidelném domě s duchem masového vraha, jak jinak. A jak již bylo řečeno, i v dalším titulu se podíváme do strašidelného domu, ale za trošku jiných okolností.

Nová kniha s názvem Duchové rodiny Folcroftů nás zavede do role sourozenců Tary a Kylea. Jejich matka skončí po havárii v kómatu, a tak musí dvojice bydlet u prarodičů, které nikdy neviděli. „May a Peter Folcroftovi se zpočátku zdají být vřelí a okouzlující a jejich velký dům, schovaný v horách na kraji lesa, působí idylicky. Do té doby, než se začnou dít divné věci.“

Příchozí bouřka přeruší telefonní vedení (stejně jako v minulé knize) a prarodiče se začnou chovat velmi podezřele. I když se sourozenci snaží předstírat, že tvoří s May a Peterem spokojenou rodinku, moc dlouho jim to nevydrží. Naleznou totiž zdánlivě prázdný deník spolu s jednou ze zamčených místností. Tyto dvě indicie odhalí stopy vedoucí k pátrání po neodpustitelných lžích a tajemstvích, které se vážou k příběhu rodiny Folcroftových. „A duchové začínají být neklidní...“

Hororový román Duchové rodiny Folcroftů vyšel 21. září/septembra 2020. Nechceme dělat ukvapené závěry, ale jelikož už předchozí díly byly takovou plytkou četbou, myslíme si, že se to u tohoto titulu nezmění. Už jen to, že se jedná opět o strašidelný dům, duchy, divně se chovající důchodce a nečekanou bouřku, něco napovídá.