Crunchyroll a Adult Swim oznámili spolupráci na anime Shenmue podle stejnojmenné videoherní série Yu Suzukiho. V poslední době je to již druhá spolupráce této streamovací platformy a americké televizní stanice. Předtím se jednalo o anime Fena: Pirate Princess. Crunchyroll bude streamovat tuto 13dílnou sérii mimo Čínu a Japonsko. Adult Swim ji zase odvysílá ve svém pravidelném bloku vyhrazeném pro anime. Crunchyroll si však datum premiéry zatím nechal pro sebe.

O režii seriálu se postará Chikara Sakurai, jenž měl na starost třeba druhou sérii One Punch Mana nebo Naruto: Shippuuden Movie 4 a 5. Vše vznikne v animačním studiu Telecom Animation Film, které stvořilo například Tower of God nebo adaptaci mangy Orange. Producentem bude Sola Entertainment, jež pomáhalo se zmiňovaným anime Tower of God nebo The God of High School. Tvůrce původní videoherní série Yu Suzuki byl přizván jakožto výkonný producent.

„Poté, co byl Ryo svědkem vraždy svého otce v rodinném doju, zasvětil život nalezení muže, který je za vraždu zodpovědný. Úkol ho zavede z ulic Japonské Yokosuky do hongkongské metropole i mimo ni. Brzy zjistí, že jsou do hry zapojeny mystické síly, a tak trénuje, aby se stal nejlepším bojovníkem a nalezl pomstu," tvrdí oficiální synopse.

První díl Shenmue vydala Sega v roce 1999, Shenmue II byla vydána o rok později. Hra byla koncipována jako trilogie, ale na třetí díl si museli fanoušci ještě dlouho počkat. Hra byla vydána až v minulém roce, a to díky velmi úspěšné kickstarterové kampani. V prvních devíti hodinách se vybraly dva miliony dolarů a do konce kampaně se sešlo 6,3 milionu dolarů. Kladné hodnocení posledního dílu svědčí o tom, že minimálně skalní fanoušci byli s hrou spokojeni, i když se moc dobře neprodávala.