Rok se s roke-… no dobře, on to úplně není celý rok, ale o to větší důvod k radosti. Věřte tomu nebo ne, ale už velice brzy se dočkáme třetího ročníku Comic-Conu v pražském O2 univerzu, který bude probíhat od 22. 4. do 24. 4. 2022. Velkolepá popkulturní akce, kterou by si neměl nechat ujít žádný opravdový nerd, byla v minulosti odložena z jara na podzim kvůli pandemii koronaviru. Tudíž jelikož si fanoušci akce museli na druhý ročník počkat o něco déle, toho třetího se zas dočkají dříve. Festival se tak zaměří na veškeré věci, které spadají do popkulturních hlubin. To znamená na filmy, seriály, videohry, komiksy a knihy, ovšem primárními žánry budou opět sci-fi, fantasy a horor. A pokud chcete trochu vyniknout, určitě nezapomeňte přijít v nějakým parádním kostýmu. Kdo ví, možná se následně objevíte na oficiálních fotkách festivalu. Nebo ještě lépe, možná vyhrajete kostýmovou soutěž PragoCosplay, na kterou se můžeme těšit i letos. Tak si na svém vzhledu dejte záležet! A kdo všechno se na třetím ročníku objeví? 

I letos se do Prahy na Comic-Con chystá několik opravdu velkých celebrit. Mezi ně patří například herec Sam Witwer, který proslul především díky svému hlasu. Ten totiž propůjčil nejenom Starkillerovi ze Star Wars videoher Force Unleashed, ale také i nechvalně proslulému Darthu Maulovi. Taktéž se objevil v seriálech jako Riverdale, Supergirl, Bylo, nebylo, Battlestar Galactica, Dexter, Smallville a The Walking Dead.

Když už je řeč o Star Wars, tak se můžeme těšit i na Juliana Glovera, který si v epizodě Impérium vrací úder zahrál jednoho z imperiálních důstojníku. Taktéž ztvárnil padoucha Donovana ve filmu Indiana Jones a Poslední křížová výprava, plus i Maestra Pycella ve Hře o trůny. 

Dorazí i Christopher Lambert, který se nejvíce proslavil díky filmové fantasy sérii Highlander. Dále také herečka Suanne Braun, kterou mnozí poznají ze seriálu Hvězdná brána, a také Cara Buono, jež se zas objevila v seriálech jako Stranger Things, Lovci zločinů a Rodina Sopránů. A pokud jste fanoušci Červeného trpaslíka, tak vás jistojistě potěší přítomnost Hattie Hayridge, která ztvárnila ženskou verzi Holly, palubního počítače 10. generace. 

A tím to ještě nekončí! Na Comic-Conu v Praze se totiž objeví například i Neal McDonough, který se objevil v seriálech Bratrstvo neohrožených, Strážce pořádku a Zoufalé manželky. Dorazí i Cary-Hiroyuki Tagawa, kterého každý milovník Mortal Kombatu musí poznat jako představitele čaroděje Shang Tsunga. Taktéž se ale objevil ve filmech jako Pearl Harbor, Planeta opic a Tekken. Přijede i Tony Amendola, který se pravděpodobně nejvíce proslavil za ztvárnění mistra Bra´taca z Hvězdné brány. Objevil se ale i v seriálech jako Dexter, Akta X, Čarodějky a Star Trek: Vesmírná loď Voyager.

Samozřejmě ale nezůstaneme pouze u světa filmů a seriálů. Do Prahy se totiž podívá i Lee Sullivan, slavný britský výtvarník a kreslíř, který se například proslavil za komiksovou sérii Řeky Londýna. Mezi jeho další práce patří i Transformers, Thundercats, Robocop, Doctor Who, 2000 AD a další. A pokud jste fanoušci Vrány, tak vaše přítomnost na Comic-Conu 2022 je vyloženě nutná, protože se na akci objeví i její tvůrce James O´Barr, který po téměř deseti letech opět zavírá do České republiky. Uvidíme také Nikkarina, českého komiksového kreslíře a ilustrátora, který je autorem komiksu Super Spellsword Sága a série 130. Dočkáme se taktéž spisovatele Kevina J. Andersona, který je zodpovědný nejenom za celu řadu sci-fi knih z univerza Star Wars a StarCraft, ale taktéž je i autorem románů z prostředí Duny. 

Dorazí i pár známých cosplayerů. Na festival se tak například chystá Arashi, Lena, TanakhT, Okkido a Kuromaru. Všechny umělce tak na festivalu uvidíte v plné kráse. 

A co všechno na vás ještě čeká? Inu, podrobný oficiální program Comic-Con zveřejní až týden před akcí. Ovšem zaručeně se můžeme těšit na hraní a turnaje videoher a stolních her, fotografování, autogramiády a besedy se zahraničními i domácími herci a umělci, workshopy a soutěže, přednášky a prezentace, výstavy a koncerty, plus v neposlední řadě také prodej zboží pro fanoušky.

Zaručeně se tak můžete těšit například i na VR zážitek v Praze budoucnosti jménem FutureCity a i výstavy jako LEGO sochy v životní velikosti. Čekají na vás nejen videohry a arkády, ale také stolní hry (karetní, deskové, slovní a hlavolamy) a turnaje o finanční odměny. To vše ve videoherně a deskoherně na celkové ploše přes 1400 m2!

Jak již bylo řečeno, podrobnější program o nadcházejícím Comic-Conu bude zveřejněn týden před začátkem. A pokud se chcete podívat na to, jak vypadal ročník před dvěma lety, určitě koukněte na naši reportáž.

Chystáte se na Comic-Con?