V první části filmové Duny od Denise Villeneuvea jsme se mocného císaře Shaddama IV. Corrina ještě nedočkali, i přestože jeho jméno ve filmu už padlo. Ve druhé části ale můžeme počítat s tím, že zlotřilého vládce vesmírného impéria konečně uvidíme na vlastní oči. A nedávno také vyšla informace o tom, že ho v nadcházejícím filmu ztvární jedna z nejslavnějších hereckých legend. Shaddama si v druhé části Duny zahraje Christopher Walken, sympatický oscarový herec, který se proslavil díky filmům jako Lovec jelenů, Mrtvá zóna, Batman se vrací a Ospalá díra. Shaddam je hlavou všemocného rodu Corrinů, jedná se o panovníka, který vládne nad známou galaxií a sdílí nelehkou rovnováhu sil s ostatními rody landsraadu, s Gildou a řádem Bene Gesserit. Jak bylo odhaleno v prvním filmu, Shaddam se spikl s rodem Harkonnenů, aby zničil rod Atreidů, který považuje za hrozbu pro svou vládu.

Zajímavé je, že Walkenovo účinkování v Duně svým způsobem předvídal více než 20 let starý videoklip Weapon Of Choice od hudebníka Fatboy Slim, ve kterém to Christopher Walken parádně tanečně rozjede v opuštěném hotelu. Podívat se na něj můžete níže. V písni je taktéž pasáž: ,,Walk without rhythm and it won´t attrack the worm.“ Tedy v češtině: ,,Kráčej bez rytmu a nepřilákáš červa.Hudebník údajně tuto pasáž skutečně převzal právě z Duny, přičemž ve filmové verzi z roku 1984 ji taktéž pronese sám Paul Atreides. Kdo ví, možná tím tak skutečně bylo předurčeno, že Walken si mocného císaře jednoho dne opravdu zahraje. 

Ve druhé části Duny bychom se měli dočkat také císařovy dcery Irrulan Corrino, kterou by měla ztvárnit talentovaná Florence Pugh. Denis Villeneuve taktéž nedávno oznámil, že snímek je již ve finálových fázích příprav, přičemž natáčet by se mělo začít už v létě. Do druhého dílu filmové Duny se každopádně také vrátí herci jako Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Javier Bardem, Dave Bautista a Josh Brolin.

Oficiální premiéra je zatím stanovená na 19. 10. 2023.