Už za měsíc k nám dorazí jeden z nejočekávanějších filmů tohoto roku, kterým se stane fantasy Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves. A jelikož bude vycházet z pravidel populární hry na hrdiny, můžeme samozřejmě počítat s tím, že ve snímku se objeví řada nejrůznější tvorů a nestvůr, se kterými se mohou dobrodruzi fantastického světa Forgotten Realms, v němž je snímek zasazený, střetnout.

Studio Paramount tak nedávno vydalo zbrusu nový klip, který některé ze zmíněných tvorů představí. Podívat se na něj můžete výše. Video doprovází také komentář od hlavních hvězd, které se zhostí rolí „udatných“ dobrodruhů. Přesněji se dočkáme Chrise Pinea jako barda Edgina, Justice Smithe jako čaroděje Simona, Regého-Jeana Page jako paladina Xenka a Michelle Rodriguez jako barbarky Holgy. Které podivuhodné a řádně nebezpečné tvory nám ale video představí?

OWLBEAR

Jak už může samotný název prozrazovat, Owlbear je v podstatě takovým mixem medvěda a sovy. Jedná se o nebezpečné magické bestie, se kterými by si žádný zelenáčský dobrodruh rozhodně neměl zahrávat, protože jsou notoricky agresivní a divoké, tudíž právem patří k nejobávanějším predátorům v divočině.

Kvůli jejich chytrosti sovy a síle medvěda se proto jedná o tvora, před kterým by se měl mít každý na pozoru. Ovšem Owlbear, kterého jsme mohli vidět v upoutávce, je ve skutečnosti polodémonka a jedna z protagonistek příběhu Doric (Sophia Lillis), která se v bestii umí přeměnit díky svým druidským schopnostem. 

MIMIC

Pokud jste hráli Dark Souls, tak už jste možná s těmto hrůznými stvořeními řádně seznámení. Mimic je postrachem všech chamtivých a neopatrných dobrodruhů, kteří se hned vrhají na slibně vyhlížející truhlice se zlatem. Tito hroziví predátoři totiž na sebe mohou vzít podobu všedního nábytku a různých předmětů pro domácnost, aby mohli přilákat kořist.

Tudíž pokud se nacházíte třeba v nějaké temné kobce a najednou uvidíte truhlu, která vypadá, že její obsah bude náležitě bohatý, nejdříve se raději ujistěte, že se nejedná o Mimica. Jinak vás čeká poměrně dost překvapivá a hlavně i krutá smrt. 

ŽELATINOVÁ KRYCHLE

Přišla vám masožravá truhla divná? Tak v tom případě jste ještě neviděli starou dobrou Želatinovou krychli. Tento průhledný sliz, jenž je složený z bezduché želatinové hmoty ve tvaru krychle, je schopen absorbovat a trávit organickou hmotu. Takže pokud procházíte nějakými temnými tunely a přijde vám, že cesta před vámi je až podezřele moc čistá a sem tam si všimnete malých slizkých stop, okamžitě zbystřete!

Nejenže vás tato krychle zcela dokonale odzbrojí, ale pokud v jejích útrobách zůstanete až příliš dlouho, čeká vás nezáviděníhodný konec. Možná ani kosti po vás nezůstanou!

DISPLACER BEAST

Pokud jste hráli Baldur's Gate: Siege of Dragonspear, datadisk od společnosti Beamdog na legendární RPG Baldur´s Gate, možná jste se i vy při toulání divočinou setkali s těmito extrémně nebezpečnými přerostlými kočičkami, které navíc mají dvě velká chapadla.

Tato stvoření ovládají magické a maskovací schopnosti, kvůli kterým je nesmírně obtížné jedno z nich skolit. Pokud se po jednom z nich oženete mečem, se vší pravděpodobností minete, protože jejich magická manipulace se světlem, která je jednou z jejich hlavních zbraní, vás natolik zmate, že nebudete vědět, na jaké pozici se přesně bestie nachází. 

ROZUMHLT (INTELLECT DEVOURER)

Rozumhlt je zcela doslova chodící mozek. Ale nenechte se jejich malým a možná i neškodným zjevem zmást. Tito tvorové, kteří často slouží zlým Illithidům, jsou schopni pohltit mysl a vzpomínky téměř jakéhokoliv humanoidního tvora. A jak je v klipu řečeno, čím více je jejich oběť inteligentnější, tím větší je pravděpodobnost, že udeří.

Tak ještě štěstí, že kolem našich hrdinů projdou bez povšimnutí. Byť si to někteří z nich mohou brát osobně. 

THEMBERCHAUD

Aby film dělal čest svému názvu, samozřejmě se dočkáme i nějakých těch draků. Jedním z nich bude ohromný Themberchaud, který je taktéž znám jako Otec plamene. Tento rudý a opravdu pořádně tlustý drak je spojencem zlovolného trpasličího druhu duergarů, který se narodil v jejich městě Gracklstugh v nebezpečném Podtemnu.

O žádnou ušlechtilou bytost se ale opravdu nejedná, Themberchaud je pyšným a ješitným drakem s obrovském egem, který spálil na uhel každého, kdo neuposlechl jeho rozkazy. Otázkou nyní je, zda si s ním dokážou poradit naši filmoví hrdinové. 

Jak už dlouho víme, hlavní příběh by se měl točit kolem jakéhosi mocného artefaktu, který skupinka dobrodruhů původně ukradla pro mocné Rudé čaroděje z Thay. Což se ukázalo být hodně špatným nápadem, protože se zdá, že s jeho pomocí chtějí vytvořit obrovskou armádu nemrtvých. Proto se následně rozhodnout svou chybu napravit, což pro ně bude znamenat začátek velkolepého dobrodružství.

Kromě výše zmíněných bude také zásadní roli hrát zloděj Forge (Hugh Grant), který by však měl nějakou dobu vystupovat v úloze záporáka. Primární hrozbou by ale měli být právě zmínění Rudí čarodějové, kteří jsou ve fantasy světě Forgotten Realms známou frakcí.

Oficiální premiéra je stanovená na 31. 3. 2023.