Americký kaskadér a filmař Chad Stahelski se bezpochyby nejvíce proslavil díky úspěšné filmové sérii John Wick, pro kterou natočil všechny čtyři vydané díly. A už nějaký ten pátek také víme, že si brousí zuby na připravovaný reboot legendárního Highlandera, v němž se v hlavní roli představí Henry Cavill.

Obě dvě franšízy má pod palcem studio Lionsgate, které se rozhodlo, že Stahelskimu předá úplnou kreativní kontrolu jak nad Johnem Wickem, tak i Highlanderem. Stahelski tak bude mít nad oběma značkami dohled jak v rámci světa filmu, tak i seriálu. Jeho produkční společnost 87Eleven, kterou založil spolu se svým kaskadérským a režisérským kolegou Davidem Leitchem (Deadpool 2), údajně vytvoří „komplexní multiplatformní obsahovou strategii pro obě franšízy“. 

Stahelski a jeho produkční společnost dále chystají pro obě značky vytvořit směr, který má zajistit, že jejich kvalita, duch a vize zůstanou konzistentní. Sám režisér, který má s výše zmíněným studiem evidentně velice dobré vztahy, je každopádně z této nové pozice nadšený. To vše by mělo ve výsledku znamenat, že Stahelski bude obě dvě slavné značky řídit, aniž by mu do toho někdo zasahoval.

U Johna Wicka se někdy v budoucnu zřejmě dočkáme i onoho slibovaného pátého dílu, o kterém však zatím víme pramálo. Dále se můžeme těšit hned na několik různých spin-offů, nejbližším z nich je snímek Ballerina s Anou de Armas v hlavní roli, který dorazí už letos. Stahelski také minulý rok oznámil, že v přípravě je i nový seriál

Co se rebootu Highlandera týče, tak o něm režisér prohlásil, že to bude v podstatě takový „John Wick s meči“. Což asi není příliš překvapivé, že? Další boj mezi nesmrtelnými by údajně měl stát asi 100 milionů dolarů.

Stahelski by se měl postarat o režii, za poslední verzí scénáře stojí Shay Hatten (John Wick: Kapitola 4). Film by se k nám měl dostat až někdy v roce 2026.