V roce 1986 nám režisér Russell Mulcahy nadělil slavnou dobrodružnou podívanou Highlander s Christopherem Lambertem a Seanem Connerym v hlavních rolích, ze které se následně stala milovaná klasika. Na úspěch filmu pak navázaly další filmové díly, stejně tak i několik seriálů, ale reakce od kritiků a diváků už byly značně horší.

Už od roku 2008 se ale mluví o tom, že slavná fantasy dostane kompletní reboot. Věci se však daly do pohybu teprve až v roce 2016, kdy se k chystanému rebootu upsal Chad Stahelski, kaskadér a režisér všech dílů Johna Wicka. A před pár lety se k celému projektu připojil i Henry Cavill (Zaklínač), který by měl v rebootu ztvárnit hlavní roli. Teprve nyní se ale chystaný snímek konečně po dlouhých letech posouvá kupředu.

Studio Lionsgate, pod jehož dohledem film vznikne, začne již příští měsíc reboot Highlandera nabízet na Americkém filmovém trhu, přičemž pokud všechno půjde dobře, tak první klapka by mohla padnout už někdy během roku 2024. Rozpočet filmu bude údajně činit 100 milionů dolarů, což je pro hvězdně obsazený hollywoodský titul vcelku rozumné číslo. I nadále platí, že jsou ke snímku upsáni Cavill a Stahelski, který tak bude i nadále spolupracovat se studiem Liosnagte, jež vydalo všechny díly Johna Wicka.

A když už o slavném zabijákovi v podání Keanu Reevese mluvíme, stojí za to zmínit, že sám Stahelski chystaný reboot popsal jako „Johna Wicka s meči“. Ať už tedy bude kvalita filmového příběhu jakákoliv, můžeme alespoň počítat s tím, že pod taktovkou známého filmaře se dočkáme parádních bojových sekvencí. Takže pokud vás mrzí, že už Cavilla neuvidíte v roli bělovlasého Zaklínače se stylem rozsekávat na cucky své soky, reboot Highlandera by vám to mohl vynahradit. 

Za poslední verzí scénáře by měl být zodpovědný Michael Finch, který napsal celou řadu akčňáků. Za zmínku stojí jeho debut Predátoři (2010) a pak určitě ještě letošní John Wick: Kapitola 4, jehož napsal spolu s Shayem Hattenem. Stahelski měl původně v plánu natočit rovnou celou trilogii, ale není známo, zda to pořád platí.

Režisér nám také v budoucnu nadělí filmovou adaptaci videohry Ghost of Tsushima, ale vypadá to, že Highlander bude mít přednost. Pokud se skutečně začne natáčet někdy během příštího roku, tak premiéry bychom se odhadem mohli dočkat někdy v roce 2025.