Seriál Hra o trůny (2011) sice neměl zrovna nejlepší zakončení (když to řekneme hodně slušně), ale s popularitou a sledovaností na tom byl vždy senzačně. Není proto divu, že se slavný fantasy svět G. R. R. Martina má dočkat hned několika různých spin-offů. Některé jsou i nadále ve výrobě, například Příběhy Dunka a Egga, jiné zas byly nakonec zrušeny.

A právě mezi ně patří i série jménem Bloodmoon, na které se začalo pracovat už v roce 2018, v jedné z hlavních rolí se měla objevit slavná britská herečka Naomi Watts (21 gramů). Tvůrci stačili natočit pilotní epizodu, nicméně v roce 2019 se HBO rozhodlo celý seriál hodit do koše. Ovšem vlasová a make-upová stylistka Flora Moody na svém Instagramu zveřejnila fotky ze zákulisí, na nichž jsou i záběry ze zmíněného pilotu. Prohlédnout si je můžete níže. 

Bloodmoon by byl další prequelovou sérií, která by se odehrávala před tisícovkami let během Věku Hrdinů. Tedy během období, během něhož byly například založeny rody Starků a Lannisterů, stejně tak při něm byla vystavěna třeba Zeď a Zimohrad. A když už o severních zemích mluvíme, během Věku Hrdinů přišla také takzvaná Dlouhá noc, během níž se na scéně poprvé objevili strašliví Bílí chodci.

Není známo, koho přesně si měla Naomi Watts zahrát, ale její postava byla popsána jako „charismatická žena z vyšší společnosti, která skrývá temné tajemství“. Bohužel se už ale asi nikdy nedozvíme, co přesně to tajemství vlastně je. Pilotní epizoda se údajně měla odehrávat na Casterlyově skále, kde mělo dojít ke svatbě mezi členy rodu Starků a Casterlyů.

David Benioff a D.B. Weiss, showrunneři původního seriálu, se na tvorbě spin-offu údajně vůbec nepodíleli. Scénář si vzala pod palec Jane Goldman, dlouhodobá spolupracovnice režiséra Matthewa Vaughna (Argylle: Tajný agent), která se podílela na psaní jeho titulů jako Hvězdný prach (2007), Kick-Ass (2010) a X-Men: První třída (2011). Jedním z tvůrců spin-offu byl i sám autor G. R. R. Martin.

Dále se v seriálu měli objevit herci jako Jamie Campbell Bower, Josh Whitehouse, Toby Regbo, Ivanno Jeremiah, Georgie Henley, Naomi Ackie, Denise Gough, Sheila Atim, Alex Sharp, Miranda Richardson a Richard McCabe.