Už nějaký čas víme, že příštím spin-offem Hry o trůny (2011), který HBO připravuje, bude seriál A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight (Rytíř Sedmi království: Potulný rytíř), jenž bude vycházet z knižní série od G. R. R. Martina jménem Příběhy Dunka a Egga. V půlce podzimu minulého roku se už tvůrci poohlíželi po hlavních hercích, letos by měla konečně padnout první klapka.

Server Redanian Intelligence uvádí, že natáčení by mělo začít někdy v létě, to znamená ve stejné době, kdy bude premiérovat druhá řada Rodu Draka (2022). Pokud všechno půjde hladce, spin-off by se mohl k fanouškům dovalit někdy během roku 2025. V porovnání s Rodem Draka by z technického hlediska neměla být výroba seriálu zas až tak náročná, Martin navíc v minulosti uvedl, že se bude patrně skládat pouze z šesti epizod. 

Jak znalci vědí, Příběhy Dunka a Egga se odehrávají asi 90 let před událostmi Hry o trůny. Primárními postavami se zde stávají ser Duncan Vysoký, mladý, naivní a odvážný rytíř, a jeho malý panoš Aegon „Egg“, kteří se společně vydávají na velkolepou dobrodružnou cestu.

Podle informací z minulého roku by mohlo HBO vytvořit tři krátké sezóny, každá by se tak zaměřila na jeden díl z původní knižní série. Jak je podle výše zmíněného názvu zřejmé, první řada zadaptuje Potulného rytíře (1998), poté tudíž mohou následovat adaptace titulů Přísežný meč (2003) a Tajemný rytíř (2010). 

Na seriálu se jakožto scenárista podílí také Steven Conrad, který napsal známé tituly jako Štěstí na dosah (2006), Walter Mitty a jeho tajný život (2013) a (Ne)obyčejný kluk (2017). Což nejsou vůbec špatné filmy, takže to je jednoznačně vítaná posila. Dále se scenáristických otěží chopili Ira Parker (Darebák) a sám G. R. R. Martin.