Warneři a Tim Burton mohou otevírat šampaňské… nebo možná džus. Minulý týden premiérovalo dlouho očekávané pokračování režisérovy slavné klasiky Beetlejuice, ve kterém si roli potrhlého bioexorcisty zopakoval Michael Keaton. A start v kinech je to jednoznačně parádní.

Beetlejuice Beetlejuice během svého zahajovacího víkendu utržil pro domácí box office velice slušných 110 milionů dolarů. Jedná se o třetí nejlepší start letoška, lépe na tom byly jen tituly Deadpool & Wolverine a V hlavě 2. Zároveň se jedná o druhý nejlepší zahajovací víkend ze všech Burtonových filmů, tu nejlepší měla Alenka v říši divů (2010), jejíž otvírák činil 116 milionů. A když k tomu ještě přičteme mezinárodní tržby, tak celosvětově má zatím druhý díl na kontě přes 145 milionů.

Na rozumný rozpočet 100 mega to je jednoznačně parádní start, z něhož je už jasné, že film by měl být pro Warnery výdělečný. Hodně tomu zřejmě pomohla jak slušná propagační kampaň, tak i hvězdné obsazení. Tak uvidíme, na jaké číslo to druhý Beetlejuice nakonec dotáhne. Níže se ještě můžete podívat na naši recenzi. 

Jak jsme minulý týden předpovídali, nadvláda marvelovky Deadpool & Wolverine nad americkými kiny je u konce. Tržby má ale samozřejmě fantastické. Film po svém sedmém víkendu pro domácí box office utržil 7,2 milionu dolarů, jedná se tedy o propad více než 53 %, ale po tak dlouhé době v kině se tomu nelze divit. Celosvětově má na kontě 1,28 miliardy, čímž už překonal remake Krásky a zvířete (2017). Pokud by snímek ještě trochu zabral, mohl by se dostat do TOP 20 komerčně nejúspěšnějších filmů všech dob.

Ze čtvrtého na třetí místo se vyšvihlo životopisné drama Reagan o bývalém prezidentovi USA. To po svém druhém víkendu utržilo pro domácí box office 5,2 milionu. Tržby tak oproti minulému týdnu klesly jen o 31 %, tudíž z filmu by se mohla stát (alespoň tedy jen ve Spojených státech) hezká trvalka. Celkově je utrženo 18,5 milionu. Na rozpočet 25 mega žádná sláva, ale pokud bude zájem i nadále vysoký, možná z toho nakonec malér nebude.

Na čtvrté místo spadl sci-fi horor Vetřelec: Romulus, který po svém čtvrtém víkendu pro domácí box office utržil 3,9 milionu. Celosvětově to dělá přes 314 mega, což je na rozpočet 80 milionů určitě fajn výsledek. 20th Century Studios bude proto chtít ve franšíze dost pravděpodobně pokračovat.

A na pátém místě máme romantické drama Námi to končí, které po svém pátém víkendu pro domácí box office utržilo 3,7 milionu. Celosvětově má film na kontě přes 309 mega, což je na nízký rozpočet 25 milionů vyloženě parádní. A zájem navíc klesá jen pomalým tempem. 

A na co do kina tento týden? Pokud se vám líbili Chudáčci (2023) a začali jste se zajímat o tvorbu Yorgose Lanthimose, můžete dát šanci jeho nejnovějšímu kousku jménem Milé laskavosti. Jednat se bude o povídkovou podívanou, ve které samozřejmě nebude chybět režisérova dvorní herečka Emma Stone.

Anebo ještě můžete zajít na hororový thriller Nepřivolávej nic zlého, americký remake stejnojmenného dánského filmu, který vám drsně ukáže, co by se mohlo stát, když si necháte všechno líbit.

Oba dva filmy budou premiérovat ve čtvrtek, tedy 12. 9. 2024. Níže se můžete podívat na trailery.