Talentovaný Yorgos Lanthimos, režisér veleúspěšných Chudáčků, ještě letos představí svůj nový celovečerní film, který ponese název Milé laskavosti.

V rámci toho zde máme dvě zprávy, jednu dobrou a jednu špatnou. Dobrou zprávou je, že konečně známe oficiální datum premiéry v Česku. Špatnou zas to, že si na ni budeme muset počkat o něco déle. Zatímco ve Spojených státech bude snímek premiérovat už příští měsíc, u nás vyjde až krátce po začátku podzimu. Venku každopádně máme nový oficiální trailer, z něhož je zřejmé, že Lanthimos pro nás připravuje další ulítlou podívanou. Podívat se na něj můžete výše.

Jednat by se mělo o povídkový film, který se má podle všeho zaměřit na tři příběhy. Jeden z nich bude sledovat muže bez možnosti volby, který se snaží převzít kontrolu nad svým vlastním životem. Další se zaměří na policistu, jehož silně znepokojí návrat jeho pohřešované manželky, která se chová jako úplně jiný člověk, a třetí zas bude vyprávět o ženě, jež je odhodlaná najít jakéhosi jedince se zvláštní schopností, který se má stát velkým duchovním vůdcem.

Řecký režisér se klasicky postaral jak o režii, tak i o scénář, na němž ještě pracoval Efthymis Filippou (Zabití posvátného jelena).

V hlavních rolích se zde představí Jesse Plemons, Willem Dafoe, Margaret Qualley, Hong Chau a samozřejmě i Lanthimosova dvorní herečka Emma Stone. Dále se ve filmu objeví Joe Alwyn, Mamoudou Athie, Hunter Schafer, Merah Benoit, Susan Elle a Timothy Hinrichs.

Do našich kin film nakonec dorazí 12. 9. 2024.