Na podzim dorazí do našich kin horůrek Nepřivolávej nic zlého, remake stejnojmenného dánského filmu z roku 2022, který by si měli pustit především lidé, co se bojí vystoupit z komfortní zóny a ozvat se, když se jim něco nelíbí. Chystá americká předělávka má na světě nový trailer, který si můžete pustit výše.

Čekat můžeme hodně podobný děj, který nabídl i původní film. Americký pár Ben (Scoot McNairy) a Louise (Mackenzie Davis) přijme pozvání strávit víkend v krásném venkovském sídle britské rodinky, kterou tvoří Paddy (James McAvoy) a Ciara (Aisling Franciosi), s nimiž se seznámili na dovolené. Jak spolu ale tráví čas, pobyt pro americký pár se pomalu začne měnit na noční můru.

Trailer toho ale zase odhaluje až příliš. Místo toho, aby se zaměřil na ono znepokojivé naznačování toho, že s Paddym a Ciarou není něco v pořádku a udržoval tak diváka v napětí, v posledních vteřinách mu dává jasně najevo, že americký pár se s tím britským eventuálně střetne (zřejmě) v boji na život a na smrt. Pokud je to pravda, tak remake ještě k tomu zradí onu zásadní myšlenku původního filmu, která mimo jiné tkvěla v téměř naprosté pasivitě dánského (v případě remaku amerického) páru.

Na druhou stranu je fajn, když remaky občas přijdou s něčím novým a případně lepším, nicméně v tomto případě na to osobně příliš optimisticky nepohlížím. Ale uvidíme. Pokud jste neviděli originál, určitě mu dejte šanci, stojí za to. 

Dobrou zprávou je, že remake natočil a napsal schopný hororový režisér, kterým je James Watkins, tvůrce snímků jako Jezero smrti (2008) a Žena v černém (2012). Dále hrají Alix West Lefler, Dan Hough, Motaz Malhees a Kris Hitchen.

V českých kinech od 12. 9. 2024.