Před více než rokem se k nám dostala poměrně překvapující informace o tom, že polský autor Andrzej Sapkowski připravuje dalšího knižního Zaklínače. Server Redanian Intelligence, který se novinkami ze světa bělovlasého zabijáka nestvůr zabývá, nyní hlásí, že slavný spisovatel před nějakým časem novou knihu konečně dopsal. Sapkowski to potvrdil během rozhovoru pro Chimeres, přičemž uvedl, že knihu psal přibližně dva roky.

O čem přesně ale bude, zatím stále zůstává tajemstvím. Minulý rok Sapkowski potvrdil, že nová kniha se opět zaměří na Geralta, nicméně s pokračováním ságy, tedy pentalogie, do níž patří knižní díly Krev elfů, Čas opovržení, Křest ohněm, Věž vlaštovky a Paní jezera, bychom počítat zřejmě neměli. Už před lety spisovatel uvedl, že závěr ságy je definitivní zakončení Geraltova příběhu, na nějž nehodlá navazovat.

Podle Sapkowskiho by mě být nový knižní díl zasazen mimo události ságy, tudíž stejně jako Bouřková sezóna, která je poslední vydanou zaklínačskou knihou, se bude zřejmě odehrávat v době mezi povídkami a zaměří se na nějaké samostatné Geraltovo dobrodružství. Ale ještě holt uvidíme, co nakonec Sapkowski vymyslel. 

Autor zatím nemá v plánu po novém díle psát další zaklínačskou knihu, ale sám připustil, že by si to mohl ještě rozmyslet. Každopádně by mělo i nadále platit, že v Polsku má kniha vyjít už na konci letošního roku. Do zbytku světa, tedy i do České republiky, by se měla dostat někdy během roku 2025. Pokud je to pravda, podrobných informací o ději a přesném časovém zasazení bychom se měli dočkat snad už brzy.

Ještě také připomeneme, že na konci letošního roku by měl Netflix uvést animovaný film jménem The Witcher: Sirens of the Deep, který by měl vycházet z obzvlášť krásné povídky Trochu se obětovat.

Co se týče hrané seriálové adaptace od Netflixu, ve které už v roli Geralta uvidíme Liama Hemswortha (Hunger Games), před několika dny byla dotočena první půlka čtvrté řady. Po jejím úplném dokončení by si tvůrci měli dát na nějaký čas pauzu, poté se hned vrhnou na řadu pátou, po které celý seriál skončí.