Álex Pina a Esther Martínez Lobato, tvůrci úspěšného španělského seriálu Papírový dům (2017), přicházejí s novým projektem. Tentokrát nabídku Netflixu obohatí akčním dramatem Holky z červeného gauče (v originále Sky Rojo), které nahlédne do temného zákulisí prostituce.

Wendy, Gina a Coral jako tři ženy, které si mezi členy privátní pánské komunity na Kanárských ostrovech vybudovaly velice slušnou reputaci, a to skrze poskytování sexuálních služeb v jednom z místních podniků. Nikdo však nevydrží ve stejném zaměstnání po celý život a trojice prostitutek právě dospěla do bodu, kdy je potřeba „pročistit vzduch“ a vzít svůj osud do vlastních rukou.

Přečtěte si také: Rosamund Pike jako ďábelská zákonná zástupkyně v černé komedii Jako v bavlnce

Kubánka, Argentinka a Španělka tak společně prchají před svým pasákem. Jelikož se ale jejich útěk neobešel bez několika závažných trestných činů, nemohou žádat o pomoc policii. V oblíbené přímořské destinaci se tak brzy odehraje zběsilá hra na kočku a myš, která podle slov tvůrců představuje beztrestnost a brutální realitu prostituce, stejně tak jako psychologické portréty osob pohybujících se na obou stranách mince intimnosti.

Dravý, provokativní a nemilosrdný – tak by se dal popsat oficiální teaser nacházejícího seriálu Holky z červeného gauče, který oznámil datum premiéry, jež se uskuteční přesně 19. března 2021. Diváci Netflixu se tak mohou těšit na nové tváře, jimiž jsou Lali Espósito, Yany Prado nebo Verónica Sánchez.