Zoë Kravitz, kterou nyní můžeme spatřit na plátnech kin v kostýmu Catwoman, prozradila, že se o roli ve filmu o netopýřím hrdinovi zajímala již dříve. A to pro poslední díl Nolanovy batmanovské trilogie s názvem Temný rytíř povstal. Byla však odmítnuta, protože byla pro roli údajně příliš "městská".

V rozhovoru pro The Observer, který byl zaměřen na hereččin kariérní a osobní život, se třiatřicetiletá herečka svěřila se svojí dosavadní zkušeností ve své kariéře, plus také s tím, jaký dopad na ni měl její smíšený původ.

"Nejsem si jistá, zda rozhodnutí o mém odmítnutí přišlo přímo od Christophera Nolana, myslím si, že to byl pravděpodobně nějaký castingový režisér nebo jeho asistent. Být nebílou ženou a herečkou je těžké. Bylo mi také řečeno, že kvůli barvě mé pleti patrně neumím číst, také tam padlo, že jsem příliš městská, což pro mě v tu chvíli nebylo snadné poslouchat."

Role Catwoman ve filmu Temný rytíř povstal tehdy připadla herečce Anne Hathaway. Může se to zdát jako ironie, případně jako určitý druh satisfakce, neboť Zoë Kravitz nakonec svoji roli skutečně získala. Nikoli však v Nolanově trilogii, ale v nejnovějším Batmanovi Matta Reevese. Zahrála si tak po boku Roberta Pattinsona v roli hlavního hrdiny, Paula Dana jako Hádankáře, Colina Farrella jako Tučňáka a Jeffreyho Wrighta jako poručíka Gordona. Když se Zoë Kravitz tuto zprávu dozvěděla, ihned ji zaplavila vlna nadšených fanoušků.

"Můj telefon téměř explodoval a zvonil víc než na jakékoli narozeniny, které jsem kdy měla," řekla herečka.

Přečtěte si také: Co je Dark Deco a jak s tím souvisí Batman?

Rozhodnutí o obsazení Zoë Kravitz do role ve filmu o oblíbeném DC hrdinovi bylo jistě správné a její chvála zasloužená, jelikož byl nový Batman kritiky i fanoušky velmi dobře přijat. I na Nerdfixu se mu dostalo kladného hodnocení, však se můžete sami přesvědčit zde. Herečka předvedla velmi kvalitní herecký výkon, nám tedy nezbývá nic jiného než se těšit na její další filmové role.