Želvy Ninja se na poslední velké dobrodružství vydaly minulý rok, kdy nám Paramount nadělil animovaný snímek s podtitulem Mutantí chaos. A jelikož si z komerčního hlediska nevedl špatně, bylo jasné, že eventuálně se udatní hrdinové s krunýři vrátí. Nebo… alespoň jeden z nich.

Ve výrobě je totiž filmová live-action adaptace komiksu Želvy ninja: Poslední rónin, která bude tentokrát mládeži nepřístupnou podívanou. Příběh by nás tak měl zavést do dystopického New Yorku, z něhož se stalo technologicky vyspělé bitevní pole, které ovládá klan Noha a jeho kybervojáci. Z Želv Ninja zbyl už pouze jeden člen, zbytek, včetně mistra Splintera, je už po smrti.

Tento osamocený bojovník se proto vydává na beznadějnou misi, aby svou rodinu a kamarády pomstil. Pomoci se mu dostane od starší April O'Neil a její dcery. 

Nebudeme prozrazovat, o kterou Želvu jde, protože dlouhou dobu to drží v tajnosti i původní komiks. Ten v roce 2020 napsali Kevin Eastman a Tom Waltz, přičemž vycházeli z nápadu na dospělejší dobrodružství, který Eastman a Peter Laird, což jsou autoři původního komiksu, dostali už v roce 1987.

Na palubě chystaného filmu už máme také hlavního scenáristu, kterým se stane Tyler Burton Smith. Ten v roce 2019 debutoval s remakem hororu Dětská hra, je také autorem scénáře akční jízdy Boy Kills World s Billem Skarsgårdem v hlavní roli, která do našich kin dorazí už za necelé dva týdny.

Jedním z předních producentů se stane Walter Hamada, bývalý šéf DC Films, který svou pozici opustil na podzim roku 2022. 

Původní komiksová předloha se skvěle prodávala a lepila se na ni samá chvála, v přípravě je tak nejenom komiksové pokračování, ale i videoherní adaptace.

Co se filmové verze týče, těšit se zřejmě můžeme na řádně dospělou a temnou jízdu. Teď je ještě otázkou, kdo vlastně snímek nakonec natočí. Snímek se zdá být v brzkých fázích výroby, tudíž těžko říct, kdy se ho vlastně dočkáme.