Ano, taky tomu moc nevěříme, že chystaný jedenáctý snímek ze série Rychle a zběsile bude opravdu úplně poslední. Ale tak je holt momentálně prezentován, tudíž se necháme překvapit, co ukáže budoucnost. Nedávno jsme se každopádně dozvěděli, že Rychle a zběsile 11 natočí opět francouzský režisér Louis Leterrier, pod jehož dohledem vznikl také nadcházející desátý díl. Server Deadline ale nedávno odhalil jména dvou filmařů, kteří se pro jedenáctku chopí scenáristických otěží.

,,Finální“ díl tak mají společnými silami napsat Christina Hodson a Oren Uziel. Hodson je autorkou scénářů ke spin-offu Transformers jménem Bumblebee (2018) a ke komiksovce Birds of Prey (2020). Taktéž napsala studiem Warner Bros. Discovery zrušenou Batgirl a nadcházející sólovku o bleskurychlém Flashovi, kterého se v kinech dočkáme už za necelé dva měsíce.

Oren Uziel se zas podílel na scénáři ke komedii 22 Jump Street (2014), sci-fi hororu The Cloverfield Paradox (2018) a dobrodružné srandě Ztracené město (2022).

Oba dva tak budou kompletními nováčky, kteří s celou filmovou sérií neměli v minulosti nic společného. Na detaily o samotném ději si samozřejmě budeme muset nějaký ten pátek počkat, ale film by měl přímo navázat na konec desátého dílu, ve kterém se Dom Toretto (Vin Diesel) bude muset postavit pravděpodobně tomu nejnebezpečnějšímu nepříteli.

Tím se má stát záporák jménem Dante (Jason Momoa), který se Domovi a jeho rodině chce pomstít za smrt jeho otce Hernána Reyese, hlavního padoucha z Rychle a zběsile 5 (2011). Celých 12 let tak Dante spřádal ďábelský plán, jehož cílem bylo Doma a jeho nejbližší řádně srazit na kolena. Jedním z jeho primárních cílů by se v desátém díle měl stát Domův syn (Leo Abelo Perry). Ovšem Dom je odhodlán své nejbližší chránit do roztrhání těla, protože RODINA!

Jedenáctý díl by měl celou Domovu éru konečně uzavřít. Ale samozřejmě se nabízí možnost vzniku nejrůznějších spin-offů. 

Jednou z nových hrdinek se stane také Tess (Brie Larson), ze které se vyklube dcera vládního agenta známého jako Mr. Nobody (Kurt Russell).

Desátý snímek nám také ukáže celou řadu starých známých, objeví se v něm například Jason Statham jako Deckard Shaw, Michelle Rodriguez jako Letty, Nathalie Emmanuel jako Ramsey, John Cena jako Jakob a Sung Kang jako Han.

Ve snímku se dále objeví i Tyrese Gibson jako Roman, Ludacris jako Tej, Jordana Brewster jako Mia, Helen Mirren jako Queenie a Charlize Theron jako Cipher.

Oficiální premiéra desátého dílu je stanovená na 18. 5. 2023, Rychle a zběsile 11 zatím datum premiéry nemá.