Bratři Russoové, slavná filmařská dvojka, která nám nadělila poslední dva Avengers tituly, má rozhodně plné ruce práce hned na několika frontách. V první řadě nám již příští týden nadělí svůj velkolepý seriálový projekt jménem Citadel od Amazonu, který by měl být začátkem zbrusu nové franšízy. Dále pro nás zase přes Netflix připravují hvězdně obsazenou sci-fi podívanou jménem The Electric State, která se momentálně nachází v postprodukci.

A když už o tom Netflixu mluvíme, tak tím musíme přivést řeč také na akčňák The Gray Man, který na službě premiéroval minulé léto. Ten se mohl chlubit sympatickým hereckým obsazením (Ryan Gosling, Chris Evans, Ana de Armas), ale ve výsledku se na něj příliš chvály nehrnulo. I tak ale dal Netflix zelenou přímému pokračování, které si mají opět vzít na starost oba zmínění bratři. Za tři měsíce už to ale bude rok od doby, co The Gray Man na Netflixu premiéroval. Jak to tedy s chystaným druhým dílem vypadá? 

Rozhodně se zdá, že bratři na dvojku nezapomněli. Joe Russo tak nedávno potvrdil, že usilovně pracují na scénáři, přičemž momentálně by se měli s psaním nacházet asi v polovině. Stejně tak bychom se měli brzo dočkat dalších informací o tom, co nás vlastně ve druhém díle čeká. Je totiž třeba připomenout, že i ze světa Gray Mana chtějí oba filmaři vybudovat nové velké univerzum, které se bude dále rozšiřovat skrze filmy a možná i seriály.

Ve výrobě by měl stále být také prequelový spin-off, který by se údajně měl zaměřit na hlavního padoucha původního filmu, tedy na Lloyda Hansena, jehož brilantně a vtipně ztvárnil Chris Evans. O scénář ke spin-offu se stará duo Paul Wernick a Rhett Reese, které napsalo například i Zombieland (2009) a Deadpoola (2016). 

The Gray Man patří mezi vůbec nejdražší filmy, jaké Netflix kdy stvořil, přičemž značná část produkce probíhala i v České republice. Snímek tak vychází ze stejnojmenné předlohy, kterou v roce 2009 napsal americký autor Mark Greaney.

Zda se ale z Gray Mana vyklube nová velká značka, je samozřejmě otázkou. Ať už to dopadne jakkoliv, rozhodně budeme oběma bratrům držet palce, aby se jim pokračování povedlo o něco více.