Události včerejšího dne bezpochyby potěšily všechny fanoušky české akční fantastiky. Nakladatelství Epocha totiž na svém facebookovém profilu Fantastická Epocha oznámilo, že třetí a zároveň závěrečný díl postapokalyptické série Města od Kristýny Sněgoňové prochází fází tisku.

Svět v bouři, jak se poslední román jmenuje, bude pojednávat o opětovném osídlování povrchu Země a odhalí další tajemství zničeného světa. „Po mnoha letech nevědomosti a strádání se dal svět konečně do pohybu. Lidé schází na zem, mezi ty, které kdysi opustili, a stvůry z cizí planety. Aby se Země znovu stala bezpečným domovem, je třeba odhalit všechna tajemství zrůd i lidstva, které ta svá v době chaosu pečlivě ukrylo. Plán na záchranu světa existuje, cesta však nebude snadná a ti, kdo se po ní vydají, budou za každý krok platit krví,“ láká fanoušky oficiální synopse.

Čtenáři si budou moci završení série Města užít již během tohoto měsíce. Předpokládané datum vydání by mělo spadat na konec října/októbera. Avšak, vzhledem k tomu, že už se Svět v bouři tiskne, je velká pravděpodobnost, že vydání zvládne Epocha dříve.

Jak jsme již několikrát zmiňovali, Svět v bouři ukončuje epický příběh postapokalyptické série Města. První díl s názvem Město v oblacích vyšel v létě roku 2020 a ihned očaroval velké množství fanoušků české akční fantastiky. Námět sice nebyl zrovna dvakrát originální, avšak autorka dokázala příběh podat velmi čtivě, zajímavě a hlavně dospěle. V knize tak nechyběly hororové pasáže a také syrové násilí. Pokračování s podtitulem Země v troskách z roku 2021 už jen čtenáře utvrdilo v tom, že Kristýna Sněgoňová patří mezi špičku české akční fantastiky.

Završení série Města však autorce nepřinese žádný velký odpočinek. V současné době totiž stále pracuje s Františkem Kotletou na sci-fi sérii Legie, která by se měla dočkat ještě šesti dalších dílů. Při rozhovoru na Comics Salonu 2021 nám Kristýna Sněgoňová taktéž prozradila, že by možná ráda svět Měst rozšířila i o nějaký spin-off. A v neposlední řadě bychom se v budoucnu mohli dočkat i tajemného románu o odvrácení apokalypsy, o kterém se autorka v rozhovoru taktéž lehce rozpovídala.

Jak sami vidíte, Kristýna Sněgoňová píše jako o závod a my se nemůžeme dočkat dalších počinů, které nám v budoucnu přinese. 

Naše reportáž z Comics Salonu 2021