Už nějakou dobu víme, že Zack Snyder, režisér filmových Watchmenů, Muže z oceli a Ligy spravedlnosti, nám brzy představí svůj zbrusu nových snímek, kterým bude sci-fi Rebel Moon. A zdá se, že všechno zatím jde jako po másle, protože teprve přednedávnem konečně započala oficiální produkce filmu. Snyder o tom informoval skrze příspěvek na svém Twitteru, na který se můžete podívat níže. Na černobíle fotce se tak ukáže drsňácky vyhlížející Djimon Hounsou, který si má zahrát generála jménem Titus. Další fotky pak ukazují části jak interiéru, tak i exteriéru. Jelikož by měl být film rozdělený na dvě části, tak produkce to bude jaksepatří velkolepá. 

A o čem vlastně Rebel Moon bude? Inu, pokud jste fanoušci Sedmi statečných, případně Sedmi samurajů, tak byste si Snyderovu sci-fi určitě neměli nechat ujít. Příběh se totiž bude točit kolem mírumilovné kolonie hluboko ve vesmíru, tu začnou ohrožovat armády zlého galaktického impéria, které vede hrozivý Belisarius (Cary Elwes). Kolonisté ale vědí, že sami se proti ohromné síle bránit nemůžou. Proto vyšlou na cestu mladou ženu jménem Kora (Sofia Boutella), jež musí na sousedních planetách najít schopné jedince, kteří by kolonistům pomohli s ochranou jejich domova. Takže je to skutečně takový mix Sedmi statečných/samurajů a Star Wars.

Když už je o Star Wars řeč, tak je nutné dodat, že Snyder původně onen námět nabídl společnosti Lucasfilm, zda by z něho nechtělo vytvořit další filmový projekt, jenž by se odehrával ve slavné předaleké galaxii. Společnost však od toho následně vycouvala. Celý film tak nakonec vzniká pod ochranou rukou Netflixu. Kromě výše zmíněných se ve filmu dočkáme herců jako Charlie Hunnam, Doona Bae, Rupert Friend, Stuart Martin Ray Fisher, Corey Stoll, Michiel Huisman a Alfonso Herrera.

Snyder se postaral jak o režii, tak i o scénář, na kterém ještě pracovali Kurt Johnstad a Shay Hatten. Filmu bychom se tak měli dočkat někdy v průběhu roku 2023.