Všichni netrpělivě čekáme na kolosální knihu Zámek a Klíč, kde se v jednom exkluzivním balení s mnoha bonusy dočkáme všech šesti knih této hororové ságy, pod kterou je podepsáno duo Joe Hill a Gabriel Rodriguez. Kromě této více než tisíci stránkové laskominy si pro nás Comics Centrum připravilo ještě jednu novinku, který zapadá do světa, kde prim hrají magické klíče.

Těsně po vydání kolosálního Zámku a Klíče se můžeme těšit na zbrusu nový Zámek a Klíč. Scénárista Joe Hill (celým jménem Joseph Hillstrom King) a Gabriel Rodriguez totiž pracují na sérii, která by měla být prequelem i sequelem populárního komiksu, jehož adaptace se objevila i na streamovací platformě Netflix.

První vlaštovkou nové série, která je pojmenována jako World War Key, je kniha nesoucí název Zlatý Věk. V ní se seznámíme s rodinou Zámkových. Tentokrát se kniha nezaměřuje na současnost, ale vezme nás do dob těsně před vypuknutím první světové války, kdy v Klíčově žije Chamberlain Zámek se svou ženou a čtyřmi dětmi.

Největší devízou celé knihy by pak měl být ohromný crossover. Autoři se totiž rozhodli svět klíčů propojit s jiným magickým světem. Zlatý věk je tak je přímím pojítkem mezi Hillovým světem a světem Neila Gaimana a jeho Sandmana. Těšit se můžeme na staré známé, kterými jsou bezesporu Smrt a Morpheus.

Zajímavé je, že Netflix připravuje i seriálovou adaptaci Gaimanovo Sandmana, otázkou pak tedy zůstává, jestli se propojení těchto dvou světů časem nedočkáme i zde. Nicméně to je teprve hudba budoucnosti. Na komiks Zámek a Klíč: Zlatý věk se můžeme těšit již v červnu. A společně s kolosální knihou, která shrnuje šest předchozích dílů, je nejvhodnější doba se do komiksové ságy pustit.