Nakladatelství Comics Centrum odstartovala předprodej první letošní Kolosální knihy. Fanoušky, kteří už mají letošní ediční plán projetý křížem krážem, jistě nepřekvapí, že onou Kolosálkou je kompletní svazek skvěle hodnocené temné fantasy série Zámek a klíč se scénářem od syna Stephena Kinga.

Série Zámek a klíč scenáristy Joea Hilla a kreslíře Gabriela Rodrigueze vypráví příběh rodiny Zámkových, která se za tragických okolností vrací zpět do rodné usedlosti – na Klíčov. Matka Nina zvládá smrt svého manžela nejhůře ze všech, utápí se v alkoholu a absolutně neřeší, že usedlost obsahuje až podezřele moc zamčených dveří, a ještě více nezodpovězených otázek. A podobně psychicky jsou na tom i starší děti, Tyler a Kinsey. „Jen nejmladší syn Bóďa si rychle najde novou kamarádku žijící v prázdné studni a zábavu při hledání klíčů. Ale nic není takové, jak se zdá, a některé dveře by měly zůstat navždy zavřené.

Sága rodiny Zámkových, která mimo jiné dostala i vlastní seriálovou adaptaci od Netflixu, vycházela pod taktovkou nakladatelství IDW Publishing v letech 2008–2013. Za ta léta se dočkala celkem 37 sešitů rozdělených do šesti celistvých svazků, které mohou znát i čeští fanoušci. Zámek a klíč totiž v Česku již jednou vyšel díky již zmiňovanému Comics Centru.

Hlavní obsah Kolosální knihy tak není žádnou novinkou, ale spíše sběratelskou záležitostí pro velké fanoušky série a také skvělou vstupní branou pro nováčky, kteří budou mít rovnou k dispozici celý příběh v jednom masivním svazku.

Na co se tedy zájemci mohou těšit? Kromě všech šesti dílů s podtituly Vítejte v Lovecraftu, Hlavohrátky, Koruna stínů, Klíče království, Časohrátky a Alfa a omega bude Kolosální kniha s názvem Zámek a klíč Kompendium obsahovat novou předmluvu od scenáristy Joea Hilla, galerii a bonusy. Sběratele jistě potěší, že každý výtisk bude mít své unikátní číslo a speciální stranu se jmény všech kupujících. A jak je u Kolosálních knih zvykem, exkluzivní bude i samotné zpracování. Výtisk bude kromě pevné vazby obsahovat i sametový potah, zlatoražbu na titulu a na hřbetu, kapitálek a stužku.

Za exkluzivitu a kvalitu si ale kupci náležitě zaplatí. Zámek a klíč Kompendium zájemce vyjde na celých 3000 korun. A jak je u Kolosálních knih zvykem, možnost získání své kopie mají zájemci pouze v samotném předprodeji, protože Comics Centrum vydá vždy jen tolik kusů, kolik se v předem stanovém termínu objedná a zaplatí.

Naše recenze první série seriálové adaptace

Pokud vás tedy nová Kolosální kniha zaujala, svůj kus si můžete předobjednat v termínu od 1.4.2022 do 8.5.2022 s podmínkou, že nakladatel musí nejpozději během posledního dne předprodeje evidovat vaši platbu na svém účtu. Datum vydání je následně stanoveno někdy na konec června/júna tohoto roku.