Už zanedlouho by měla padnout poslední klapka čtvrté řady netflixového Zaklínače, ve které v roli Geralta z Rivie už uvidíme Liama Hemswortha. Jeho podobu nám už každopádně představil Netflix v krátké upoutávce z konce jara, která se příliš vřelého přijetí věru nedočkala, alespoň to tak vypadá na základě počtu dislajků. Holt se ale budeme muset smířit s tím, že bělovlasého Řezníka z Blavikenu bude už po zbytek seriálu ztvárňovat právě tento hezoun z Hunger Games.

Server Redanian Intelligence, který se na novinky ze světa Zaklínače specializuje, se nedávno pochlubil novými fotkami z natáčení, na nichž si můžeme prohlédnout nejenom Geralta, ale také jeho dva brachy, které budou znát jak fanoušci knih, tak i herních adaptací.

Jedním z nich je moudrý upírský intelektuál Regis, kterého ztvárňuje Laurence Fishburne (Megalopolis), což je… inu, řekněme prostě zajímavá volba. Konečně si ale také můžeme prohlédnout trpaslíka Zoltana, jehož zas ztvární Danny Woodburn (Sběratelé kostí). Zde už se s tím castingem trochu lépe trefili. Vedle něho se pak ještě nachází lučištnice Milva (Meng'er Zhang), kterou nám už představila třetí řada. 

Čtvrtá řada nám především představí události z knižního dílu Křest ohněm, ve kterém se Geralt a členové jeho postupně se rozrůstající družiny vydá hledat Ciri (Freya Allan). Výše uvedené fotky byly podle všeho pořízeny během natáčení ikonické scény z konce knihy, ve které se Geralt a jeho parta ocitnou mezi rivijským a nilfgaarským vojskem v bitvě na jistém mostě.

Zajímavé také je, že o Zaklínači se nedávno více rozpovídal i sám Hemsworth, z něhož vypadlo, že když roli Geralta od Henryho Cavilla převzal, tak nejenže nečetl knihy, ale ani neviděl seriál. Hrál ale jednu z herních adaptací od studia CD Projekt RED (nespecifikoval kterou, ale zřejmě to bude veleúspěšný třetí díl), kterou dodnes považuje za jednu z nejlepších her. Když ho proto Netflix kontaktoval, zda by roli Geralta nechtěl převzít, moc se na to těšil, protože byl především velkým fanouškem videohry. Sám ale řekl, že se podívá na zbytek seriálu a mrkne i na knihy, aby se do onoho světa mohl opravdu pořádně ponořit. 

V další řadě se nám představí ještě další známé postavy z knih, jmenovitě Stefan Skellen alias Kalous, nilfgaardský koroner a Emhyrův agent, kterého si zahraje James Purefoy (Solomon Kane), a samozřejmě Leo Bonhart, smrtící šermíř a lovec hlav, jenž patří mezi ústřední antagonisty celé ságy. Toho si zas zahraje Sharlto Copley (District 9).

Čtvrtá řada zatím datum premiéry nemá, je ale možné, že nám ji Netflix nadělí v půlce léta příštího roku.