Po začátku jara nás server Redanian Intelligence informoval o tom, že Netflix se s námi podělí o první fotku nebo video s „novým“ Geraltem v podání Liama Hemswortha (Hunger Games), do jednoho měsíce. Sice to nakonec trvalo o něco déle, navíc venku už máme několik fotek z natáčení, ale streamovací platforma skutečně vydala krátkou upoutávku, která slouží především jako představení Hemsworthovy verze našeho milovaného Bílého vlka. Podívat se na ni můžete výše.

Odchod Henryho Cavilla samozřejmě příliš fanoušků nepotěšil, protože jeho ztvárnění Geralta bylo zrovna věcí, kterou chválili i mnozí zapřisáhlí odpůrci seriálu. A když se podíváme na množství dislajků, které u výše uvedeného videa převažují, tak je vidno, že s Hemsworthem žádná spása pro celou sérii zřejmě nepřijde. Ale necháme se překvapit, jak si nakonec v roli Řezníka z Blavikenu povede. 

Chystaná čtvrtá sezóna, která zadaptuje události z knihy Křest ohněm a zřejmě i část Věže vlaštovky, bude předposlední. Po páté řadě pak přijde konec celého seriálu.

Z nováčků se nám představí Sharlto Copley jako Leo Bonhart, Danny Woodburn jako trpaslík Zoltan, Laurence Fishburne jako upír Regis, Clive Russell jako vypravěč Stribog, Serrana Su-Ling Bliss jako Paní jezera Nimue a Linden Porco jako gnóm Percival Schuttenbach.

Ze starých známý se vrátí Freya Allan (Ciri), Anya Chalotra (Yennefer), Joey Batey (Marigold), Meng’er Zhang (Milva), Anna Shaffer (Triss), Hugh Skinner (Radovid), Safiyya Ingar (Keira), Graham McTavish (Dijkstra), Cassie Clare (Philippa), Therica Wilson-Read (Sabrina) a Bart Edwards (Emhyr).

Na scénáři opět pracovala showrunnerka Lauren Schmidt Hissrich, která Hemswortha velice chválila. Spolu s ní na scénáři ještě pracovali Tania Lotia, Rae Benjamin, Troy Dangerfield, Matthew D’Ambrosio, Javier Grillo-Marxuach, Clare Higgins a Mike Ostrowski.

Režii jednotlivých epizod si vzali na starost Sergio Mimica-Gezzan, Tricia Brock, Alex Garcia Lopez a Jeremy Webb.

Zatím není známo, kdy další řada vyjde, ale mohlo by to být už příští rok v létě.