Před nedávnem jsme vás informovali o tom, že slavný britský herec Michael Caine oznámil svůj odchod z hereckého prostředí, přičemž nedávno vydaný film Bestsellery měl být údajně tím posledním snímkem, jehož produkce se zúčastnil. Vše je ale nakonec zcela jinak. Slavný herec nás totiž nakonec ujistil o tom, že do žádného důchodu se opravdu ještě odebrat nechce.

,,Co se týče spekulací o mém odchodu do důchodu, strávil jsem přes padesát let vstáváním v šest hodin ráno, abych mohl dělat filmy. A svého budíku se nehodlám zbavit,“ sdělil pro TheWrap Michael Caine. 

Ony fámy o hercově konci kariéry se začaly šířit poté, co herec v rozhovoru se Simonem Mayo prohlásil, že kvůli svým zdravotním problémům s páteří už nemůže dobře chodit, přičemž nyní se spíše považuje za spisovatele, protože začal dávat psaní knih přednost před herectvím. Mimo jiné také uvedl, že jeho působení ve filmu Bestsellery mohlo být opravdu jeho posledním. Sám herec a jeho agenti však potvrdili, že nic takového není pravda, protože Caine by měl být momentálně v jednání o působení ve dvou dalších filmech, které ho zaujaly. Stejně tak je více než možné, že se eventuálně objeví i v nadcházejícím novém filmu Christophera Nolana Oppenheimer, který bude vyprávět o tvůrci atomové bomby. 

Caine působí ve filmovém světě už od padesátých let, přičemž za tu dobu si zahrál ve více než sto třiceti filmech. Taktéž se mu podařilo vyhrát hned dva Oscary, první v roce 1987 za film Hana a její sestry, ve kterém ztvárnil vedlejší roli, a druhý v roce 2000 za Pravidla moštárny. A za nedlouho ho uvidíme i v nadcházejícím českém historickém filmu Jan Žižka, kde si zahraje Lorda Boreše. Fanoušci slavného herce si proto můžou oddechnout, Michael Caine se svou kariérou nehodlá seknout ani ve svých osmaosmdesáti letech.