Už nějakou dobu víme, že režisér Zack Snyder připravuje zbrusu novou sci-fi, která ponese název Rebel Moon. Ale i přestože vzniká pod ochranou rukou Netflixu, samostatného panelu na akci Geeked Week se ještě nedočkal. Zato jsme se ale my dočkali nového režisérova příspěvku na Twitteru, který obsahuje kratičké video s testováním make-upu. Podívat se na něj můžete níže. Ve videu se tak objevuje jakási záporácky vyhlížející mimozemšťanka, jejíž rohy by jí mohl závidět i takový Mannoroth z Warcraftu. O koho přesně se jedná? To se budeme muset překvapit, ale tipli bychom si, že o kladnou postavu se patrně jednat nebude.

Příběh, který se z velké části inspiroval slavnou filmovou klasikou Sedm samurajů, se bude točit kolem mírumilovné kolonie hluboko ve vesmíru, tu začnou ohrožovat armády zlého galaktického impéria, jež vede hrozivý Belisarius. Kolonisté ale vědí, že sami se proti ohromné síle bránit nemůžou. Proto vyšlou na cestu mladou ženu jménem Kora (Sofia Boutella), jež musí na sousedních planetách najít schopné jedince, kteří by kolonistům pomohli s ochranou jejich domova. Že vám to to také krapet připomíná Star Wars? Není divu, Snyder totiž onen námět nabídl společnosti Lucasfilm, zda by z něho nechtělo vytvořit další filmový projekt, jenž by se odehrával ve slavné předaleké galaxii. Společnost však od toho následně vycouvala.

Celý film tak nakonec vzniká pod ochranou rukou Netflixu. Ve filmu se taktéž dočkáme herců jako Charlie Hunnam, Doona Bae, Ed Skrein, Stuart Martin Ray Fisher, Corey Stoll, Michiel Huisman a Alfonso Herrera.

Snyder se postaral jak o režii, tak i o scénář, na kterém ještě pracovali Kurt Johnstad a Shay Hatten. Filmu bychom se tak měli dočkat někdy v průběhu roku 2023.