Dlouhé čekání je u konce. Konečně jsme se dočkali prvního plnohodnotného traileru na Rebel Moon, očekávanou sci-fi od Zacka Snydera, která původně vzešla z námětu na projekt ze světa Star Wars. A vůbec se nejedná o nějaký kratičký teaser, který nám z filmu ukáže jen pár sekvencí, to ani náhodou, nejnovější upoutávka je vyloženě jedna velkolepá podívaná, ve které nechybí spanilé vizuální efekty a nadupané akční sekvence.

Jak už dlouho víme, hlavní hrdinkou se stane Kora (Sofia Boutella), kdysi věrná přívrženkyně zlého galaktického impéria jménem Mother World, která však chce očistit své jméno. Rozhodne se proto od pařátů impéria zachránit farmářskou kolonii na měsíci Veldt. Možná tím zároveň odčiní skutky ze své minulosti, která ji ale přesto bude stále ještě trápit. 

Hrdinové z kolonie ale na síly impéria nebudou stačit sami. Proto se budou muset vydat na další planety, aby našli vhodné spojence. Mezi ně bude patřit například pilot Kai (Charlie Hunnam), farmář Gunnar (Michiel Huisman), generál Titus (Djimon Hounsou), kovář Tarak (Staz Nair), šermířka Nemesis (Doona Bae), sourozenci Darien a Devra Bloodaxe (Ray Fisher a Cleopatra Coleman) a Milius (E. Duffy). Všichni tak budou muset stanout proti silám krutého Regenta Balisaria (Fra Free).

Už nějakou dobu také víme, že Rebel Moon bude rozdělený na dvě části. První ponese název A Child of Fire, která dorazí pár dní před Vánoci, druhá část ponese podtitul The Scargiver, jež dorazí v půlce příštího jara. Zack Snyder taktéž uvedl, že příběh se nebude odehrávat v naší galaxii, mělo by se jednat o zcela nový univerz, v němž žádná planeta Země není. Režisér taktéž doufá, že se snímkem odstartuje zcela novou frančízu, která se bude v nadcházejících letech dále rozvíjet. 

Zack Snyder se postaral jak o režii, tak i o scénář, na kterém ještě pracovali Kurt Johnstad a Shay Hatten. Jak již bylo řečeno, Rebel Moon vyhází z nikdy nerealizovaného Star Wars projektu, který Snyder kdysi představil společnosti Lucasfilm. Když u ní ale nepochodil, rozhodl se, že snímek zasadí do vlastního univerza.

První část bude na Netflixu premiérovat 22. 12. 2023. Druhá část zas 19. 4. 2024.