Na začátku minulého týdne jsme vás informovali o tom, že studio Warner Bros. připravuje tajemný projekt, který by měl nějakým způsobem souviset s jejich známým snímek Já, legenda z roku 2007, jenž je filmovou adaptací románu od Richarda Mathesona. A nyní konečně víme, přesnější informace. Připravovaný projekt nakonec nebude žádným remakem, bude se místo toho jednat o plnohodnotné pokračování, do kterého se má vrátit i Will Smith. Ten si v původním díle zahrál Roberta Nevilla, jediného člověka v New Yorku, jenž přežil smrtící epidemii, kterou zapříčinil lék k léčbě rakoviny. Tato epidemie tak přeměnila zbytek populace v upírské zombíky, kterým se říká Darkseekers. Ke Smithovi se navíc připojí další herecká hvězda, tou bude Michael B. Jordan, který například proslul za své ztvárnění padoucha Killmongera v marvelovce Black Panther. 

Vrací se i Akiva Goldsman, který je jedním ze scénáristů prvního dílu. Pro pokračování se tak ujme role nejenom hlavního scénáristy, ale také producenta. O samotném příběhu však zatím žádné informace nejsou. Pokud jste první díl viděli, tak z této informace je patrné, že druhý film naváže na alternativní konec, ve kterém Neville přežije. Snímek má totiž v podstatě dva konce, přičemž v tom původním se Neville obětuje, aby mohl zajistit únik Anny a Ethana, dalších dvou přeživších. Je také samozřejmě možné, že pokračování naváže na původní „smutný“ konec, přičemž Smith se vrátí v podobě flashbacků, to se budeme muset nechat překvapit. Herec každopádně na svém Instagramu zveřejnil fotku z prvního dílu, na které označil i Michaela B. Jordana. 

První díl vydělal Warnerům přes 585 milionů dolarů, přičemž se dočkal poměrně pozitivních reakcí. Není to však jediná filmová adaptace Mathesonovy knihy. V roce 1964 vešel do kin snímek The Last Man on Earth, o který se postarali Ubaldo Ragona a Sidney Salkow, a v roce 1971 zas The Omega Man od Borise Sagala.

Těšíte se?