Posledních několik dní je ve filmovém světě středem pozornosti Warner Bros. Discovery. Studio se totiž rozhodlo nejenom neohlášeně odstranit některé filmy z nabídky HBO Max, ale také se k velkému šoku tvůrců a mnohých fanoušků rozhodlo v podstatě hodit do koše celý film o Batgirl s Leslie Grace v hlavní roli, který už byl navíc nějakou dobu natočený za přibližně 90 milionů dolarů. Studio se údajně chce hlavně zaměřit na tvorbu velkých filmů, které budou určeny především pro kina.

Tím se tak dostáváme k filmovému univerzu DC, se kterým mají ve Warner Bros. Discovery mimořádné plány. Studio se mimo jiné chce zcela odříznout od takzvaného SnyderVerse, což je název pro trojici DCEU filmů natočených pod dohledem režiséra Zacka Snydera. Tím se zas dostáváme k Lize spravedlnosti. Warner Bros. Discovery tak tvrdí, že jediná oficiální verze filmu byla ta, kterou dokončil Joss Whedon v roce 2017. Jak víme, před rokem Snyder vydal svůj režisérský sestřih filmu, který jednoduše nesl název Liga spravedlnosti Zacka Snydera. Tu však studio pod vedením Davida Zaslava nehodlá uznat.

Zaslav mimo jiné věří, že s DCEU dokážou udělat něco podobně velkého, co dokázal Disney a Marvel s MCU. Zároveň se ale také domnívá, že ,,to dokážou udělat ještě lépe.“ Zaslav tak nedávno odhalil, že studio sestavilo desetiletý plán, který se týká budoucnosti filmového DC univerza. Během nedávné konference tak prohlásil následující:

„Provedli jsme restart. Strukturovali jsme obchod. Bude zde tým s desetiletým plánem zaměřeným pouze na DC. Je to velmi podobné struktuře, kterou Alan Horne a Bob Iger velmi efektivně sestavili s Kevinem Feigem v Disney. Myslíme si, že bychom z DC mohli vybudovat dlouhodobý a mnohem udržitelnější růstový byznys. A jako součást toho se zaměříme hlavně na kvalitu. Nebudeme vydávat žádný film, dokud nebude hotový. Zaměříme se na následující… Co všechno musíme udělat pro to, aby byl každý z těchto filmů obecně co nejlepší? DC je něco, co můžeme vylepšit, a právě teď se na to soustředíme. Čekají nás skvělé DC filmy. Black Adam, Shazam! a Flash. Na tom všem pracujeme. Už jsme je zhlédli a myslíme si, že jsou skvělé a že je můžeme ještě vylepšit. To je přesně to, co Mike De Luc a Pam Abdy [významní filmoví producenti] dělají.“

Studio taktéž plánuje spojit služby HBO Max a Discovery+ ve sjednocenou streamovací platformu s jedinou globální značkou. Cílem je také upřednostňovat zákaznickou zkušenost a kvalitu, protože stížnosti mnohých uživatelů HBO Max na funkčnost platformy jsou poměrně časté.

V následujících dnech a týdnech bychom se měli snad dočkat více informací o tom, co všechno Warner Bros. Discovery s DCEU vlastně ještě zamýšlí. Otázkou však je, zda se jejich chystané kroky neprojeví jako kontraproduktivní, ale to se necháme překvapit. Pravděpodobné ale také je, že nadcházející snímek o Flashovi poslouží jako „restart“ celého DC univerza.