Léto se nám opravdu velice pomalými krůčky blíží. Studia Disney a Pixar se proto rozhodla nadělit nám plnohodnotný oficiální trailer na nadcházející animák jménem Rakeťák, který bude spin-offem k legendární sérii Příběh hraček. Podívat se na něj můžete výše. Film se však nezaměří na populárního hračkového astronauta, jenž se stal dobrým parťákem kovboje Woodyho, místo toho bude vyprávět přímo o člověku, na kterém byla hračka založena. Lidský Buzz Rakeťák, kterého v této verzi namluví představitel Kapitána Ameriky Chris Evans, se tak vydá na vesmírnou cestu, na kterém bude zápolit s mimozemskými kytkami, obřím hmyzem a nepřátelskými roboty. Zkrátka ho čeká pořádně hrdinské sci-fi dobrodružství. 

Podle traileru se zdá, že Buzz bude na své cestě mít i parťáka v podobě robotického kocoura jménem Sox (Peter Sohn), který bude evidentně nejenom Buzzovým pomocníkem, ale také se bude starat o humornou stránku celého filmu. O režii snímku se postará Angus MacLane, který v roce 2013 vytvořil povedený krátký animák jménem Toy Story: Strašidelný příběh hraček. MacLane tak prohlásil, že se mu plní sen, protože natočit plnohodnotný snímek o Buzzovi bylo vždy jeho přáním.

,,Buzzův svět byl vždy něčím, z čeho jsem byl nadšený. V Příběhu hraček se zdálo, že za ním stojí neuvěřitelná minulost jakéhosi Strážce vesmíru, která však pořádně rozvinutá nebyla. A já jsem vždy chtěl tento svět prozkoumat více. Takže můj nápad na vytvoření Rakeťáka byl: ‚Jaký film, který Andy zhlédnul, ho přiměl chtít hračku Buzze Rakeťáka?‘ Takový film jsem chtěl vidět. A nyní se mi natolik poštěstilo, že ho mohu vytvořit.“

Na scénáři pracoval pixarový veterán Pete Docter, což už je skoro záruka skvělého filmu. Docter je totiž tvůrcem animáků jako Vzhůru do oblak, V hlavě a Duše. Taktéž byl jedním ze tří režisérů, kteří se postarali o legendární Příšerky s.r.o. z roku 2001. K Evansovi se taktéž připojí herci jako Keke Palmer, Dale Soules, Uzo Aduba, James Brolin, Mary McDonald-Lewis, Efren Ramirez a Isiah Whitlock Jr. a Taika Waititi. Oficiální premiéra je stanovená na 17. 6. 2022.