Netflix a Zack Snyder nás tedy umějí napínat. Na začátku měsíce jsme se od serveru Vanity Fair dočkali várky zbrusu nových fotek z nadcházející velkolepé sci-fi Rebel Moon, které nám představily hlavní postavy. Rázem tak vyvstala naděje, že by se Netflix mohl pochlubit prvním oficiálním trailerem na nedávné akci TUDUM. Na té se sice o filmu mluvilo, ale místo traileru jsme se dočkali „pouze“ pohledu do zákulisí. Nyní Netflix ukázal také první oficiální plakát, který si můžete prohlédnout níže.

Opět to v nás tak vzbuzuje naděje, že první plnohodnotná upoutávka by tak už mohla být za dveřmi. Na plakátu se nachází Kora (Sofia Boutella), hlavní hrdinka celého příběhu, kterou ve filmu čeká náročný úkol. Farmářskou kolonii na měsíci Veldt začnou ohrožovat síly zlého Impéria jménem Mother World, k němuž Kora kdysi dávno patřila. Nyní ale chce odčinit skutky ze své minulosti a pomoci lidem, kteří rukou zlé říše trpí. Proto se vydá na jiné planety, aby našla schopné jedince, kteří by kolonii ochránili. 

Mezi hrdiny, kteří se ke Koře v obraně měsíce připojí, patří také pilot Kai (Charlie Hunnam), farmář Gunnar (Michiel Huisman), generál Titus (Djimon Hounsou), kovář Tarak (Staz Nair), šermířka Nemesis (Doona Bae), sourozenci Darien a Devra Bloodaxe (Ray Fisher a Cleopatra Coleman) a Milius (E. Duffy). Primární hrozbou by se zas měl stát admirál Noble (Ed Skrein).

Zack Snyder taktéž uvedl, že příběh se nebude odehrávat v naší galaxii, mělo by se jednat o zcela nový univerz, v němž žádná planeta Země není. Režisér taktéž doufá, že se snímkem odstartuje zcela novou frančízu, která se bude v nadcházejících letech dále rozvíjet. V rámci toho je také nutné připomenut, že Netflix už dal dávno zelenou filmovému pokračování, které je v podstatě označováno jako „druhá část filmu“.

Celý námět vychází z nikdy nerealizovaného Star Wars projektu, který Snyder kdysi představil společnosti Lucasfilm. Když u ní ale nepochodil, rozhodl se, že snímek, jenž zároveň připomíná i legendární film Sedm samurajů (1954), zasadí do vlastního univerza. A my už se nemůžeme dočkat, až nám ho představí se vší parádou. 

Ve filmu se objeví také Jena Malone, která si zahraje jakousi éterickou pavoučí bytost, dále Anthony Hopkis, jenž propůjčí hlas prastarému robotickému rytíři jménem Jimmy, a také Fra Fee, který ztvární Balisaria, imperiálního regenta, jenž vládne své vlastní části galaxie.

Snyder se postaral jak o režii, tak i o scénář, na kterém ještě pracovali Kurt Johnstad a Shay Hatten.

Snímek bude na Netflixu premiérovat 22. 12. 2023