Už letos na Netflix zamíří epická sci-fi režiséra Zacka Snydera jménem Rebel Moon. A samozřejmě o ní byla řeč i na letošním ročníku akce TUDUM. Oficiálního traileru jsme se tedy bohužel nedočkali, ale místo toho zde máme video ze zákulisí, které nám i tak ukáže něco nového. Podívat se na něj můžete výše.

Příběh se bude točit kolem mírumilovné kolonie hluboko ve vesmíru. Tu začnou ohrožovat armády zlého galaktického impéria. Kolonisté ale vědí, že sami se proti ohromné síle bránit nemůžou. Proto vyšlou na cestu mladou ženu jménem Kora (Sofia Boutella), jež musí na sousedních planetách najít schopné jedince, kteří by kolonistům pomohli s ochranou jejich domova. Nové video, které má samozřejmě řadu zpomalených záběrů, což ke Snyderovi vcelku sedí, nám tak například ukáže podobu výše zmíněné kolonie. 

Že vám video a popis příběhu silně připomíná Star Wars? Nedivíme se. Snyder totiž onen námět nabídl společnosti Lucasfilm, zda by z něho nechtělo vytvořit další filmový projekt, jenž by se odehrával ve slavné předaleké galaxii. Společnost však od toho následně vycouvala. Film tak nakonec vzniká pod ochranou rukou Netflixu, přičemž se má jednat o zcela nový filmový univerz. Rebel Moon ale bude svým dějem připomínat nejenom Star Wars, ale také třeba Sedm samurajů (případně Sedm statečných) z vesmíru. Snímek dostane také mládeži nepřístupnou verzi, která vyjde nějaký čas po oficiální premiéře na Netflixu.

Dále se můžeme těšit na herce jako Djimon Hounsou, Charlie Hunnam, Djimon Hounsou, Doona Bae, Ray Fisher, Stuart Martin, Cary Elwes, Corey Stoll, Michiel Huisman, Alfonso Herrera, Cleopatra Coleman, Fra Fee, Rhian Rees a Anthony Hopkins. 

Zack Snyder se postaral jak o režii, tak i o scénář, na kterém ještě pracovali Kurt Johnstad a Shay Hatten. V budoucnu se navíc dočkáme také druhé části, která bude v příběhu pokračovat.

První část bude na Netflixu premiérovat 22. 12. 2023.