Na konci minulého roku jsme Vás informovali o připravovaném druhém díle komiksového svazku s názvem Conan z Cimmerie 2. Stejně jako u prvního dílu se jedná o komiksovou adaptaci knih od amerického autora Roberta Ervina Howarda (Muž z Cimmerie, Šarlatová Citadela, Conan: Věž slona), který žil v letech 1906 - 1936. Pokud by Vás zajímalo více o autorovi, či o historii komiksového Conana, informace najdete v předchozím článku.

Druhý svazek Conana z Cimmerie obsahuje 3 povídky s proslulým hrdinou Barbarem Conanem. První povídkou je Dcera pána mrazu, kterou ilustroval francouzský komiksový kreslíř Robin Recht (Elric, Devil May Cry: The Chronicles of Vergil). Kresby ve druhé povídce s názvem Stíny měsíční záře má na svědomí francouzská kreslířka Virginie Augustin (Alim le tanneur, 40 éléphants). Třetí povídka se jmenuje Šarlatová citadela a pracovali na ní také Francouzi, scénárista Luc Brunschwig a komiksový kreslíř Etienne Le Roux (14-18, Zodiaque Vol.13). Za zmínku určitě stojí Richard Podaný, který má na svědomí český překlad.

Svazek vydává v českém jazyce nakladatelství Argo a již teď ho můžete zakoupit ve větších knihkupectvích. Stejně jako první svazek je k dostání ve 3 různých obálkách. Můžete si tedy vybrat, která obálka se Vám líbí nejvíce.