Loni v létě na Netflixu premiérovalo pokračování akční jízdy Vyproštění, které se z podstatné části natáčelo u nás v Česku. A vzhledem k závěru filmu, ve kterém na hrdinu Tylera Rakea (Chris Hemsworth) čeká další prácička od tajemného Alcotta (Idris Elba), je jasné, že někdy v budoucnu se dočkáme i třetího dílu. Jak to s ním ale momentálně vypadá?

O tom se rozpovídal Joe Russo (The Gray Man), scenárista a producent obou dvou vydaných filmů. Russo v první řadě pro server GamesRadar+ potvrdil, že třetí díl je skutečně ve výrobě. Sám by se měl opět postarat o scénář, přičemž na režisérské křeslo opět usedne Sam Hargrave. Nyní je ale důležité, aby si pro projekt našel ve svém nabitém diáři místo výše zmíněný Chris Hemsworth, jakmile se to podaří, snímek bude o krok blíže k začátku hlavní části produkce. 

O čem přesně ale třetí díl bude, je zatím ve hvězdách. Kromě Hemswortha by se ale mohla vrátit také Golshifteh Farahani, která ztvárnila Tylerovu parťačku Nik Khan. Otázkou také je, kdy si na snímek udělá čas Sam Hargrave, protože na toho ještě čeká natáčení akčňáku Kill Them All pro Paramount Pictures, který bude adaptací stejnojmenného komiksu z roku 2015.

Samozřejmě také připomeneme, že Hargrave se zúčastnil slavnostní premiéry Vyproštění 2 v Praze, v rámci čehož jsme měli možnost si s ním trochu pokecat. Na naše video se můžete podívat níže. 

Joe Russo a jeho bratr Anthony mluvili ještě o dalších projektech. Stále se například počítá i s pokračováním akčňáku The Gray Man (2022) s Ryanem Goslingem, v plánu mají také vydat hraný remake Disneyho Herkula (1997), který natočí Guy Ritchie. Momentálně se čeká na scénář. Níže se ještě můžete podívat na recenzi k Vyproštění 2.