Odkládání z důvodu pandemie Covid-19 se netýká pouze filmů a seriálů. Může postihnout také knihy i komiksy. Jedním takovým odloženým komiksem je James Bond: Žít a nechat zemřít, jehož datum vydání se, kvůli posunutí filmové premiéry filmu No Time to Die, oddaluje na listopad/november tohoto roku.

Komiks je vytvořený podle námětu britského novináře Iana Fleminga, který stojí za knihami o tomto kultovním agentovi. Scénář má na svědomí americký autor Van Jensen, z jehož předešlé tvorby můžeme zmínit například scénář komiksu James Bond Casino Royale. Za kresbou stojí komiksový umělec Kewber Ball.

V tomto titulu je agent 007 James Bond vyslán do New Yorku, aby prověřil údajného agenta SMĚRŠ a vůdce zločinné sekty voodoo, pana Biga. Bond sleduje stopu tohoto zločince z New Yorku, přes Floridu, až po Karibik. Agent si však podle dalších stop uvědomuje, že se jedná o nadprůměrně nebezpečného padoucha. "A nikdo, dokonce ani tajuplná kartářka Solitaire, si nemůže být jist, jak tato bitva dvou neobyčejných mozků dopadne..."

Jak již bylo řečeno v úvodu, Žít a nechat zemřít by měl vyjít během listopadu/novembera tohoto roku. Komiks bude vydávat nakladatelství Comics Centrum v českém jazyce.