Nedávno jsme vás ve 3 článcích informovali o nových komiksech nakladatelství Comics Centrum pro měsíc květen/máj. Jedním z nich měl být příběh ze světa Černé palice s názvem Doktor Hvězda a království ztracených zítřků. Toho se ale bohužel nedočkáme. Těsně předtím, než mělo české vydavatelství dostat podklady, se americké nakladatelství Dark Horse omluvilo, že bylo originální vydání komiksu odsunuto na květen/máj 2021. Na Doktora Hvězdu si tedy nějaký čas ještě počkáme. Jednoduše řečeným důvodem je přepracovávání celého konceptu. Podrobnější popis problému ohledně Doktora Hvězdy si můžete poslechnout v přiloženém videu.

I když je tato zpráva nepříjemná, Comics Centrum nelenilo a místo odloženého díla dostaneme komiks nový, který je taktéž ze světa Černé palice. Na scénáři nepracoval pouze Jeff Lemire (Nezkrotný Berserkr, Černá palice), ale i další hostující scénáristé. Na kresbě dělalo také více umělců, za zmínku stojí například britský kreslíř Dean Ormston (Soudce Dredd, The Sandman). Komiks nese název Černá palice: Z temných koutů Spiral City a jedná se o povídkovou sbírku.

Tento komiks je rozdělený na dvě odlišné části. Tou první jsou klasické krátké povídky. Najdeme zde příběh o středoškolačce vypadající jako cthulhu příšerka, která se snaží zapadnout do kolektivu normálních dětí. Temná čarodějka se bude snažit provést hosty tajemnou a strašidelnou chýší, bláznivý mezigalaktický cestovatel bude navštěvovat minulost svých superhrdinských kolegů a samozřejmě další tématické povídky z tohoto zábavného univerza. Druhá část je ve formě encyklopedie světa Černé palice, ve které najdete spoustu informací o tomto univerzu a všech postavách.

Jak již bylo řečeno, Černá palice: Z temných koutů Spiral City nahrazuje Doktora Hvězdu. Vyjít by měla během května/máje tohoto roku ve tvrdých knižních deskách. Na odložený komiks si budeme muset minimálně rok počkat, nicméně do té doby je pro náš trh naplánovaná spousta komiksů z univerza Černé palice, takže fanoušci nemusí smutnit.