To se nám to hezky bortí. Jak už nějaký čas víme, produkce sedmého dílu Vřískotu se před více než měsícem ocitla v pořádné lapálii, protože film upustily obě dvě hlavní představitelky, tedy Melissa Barrera a Jenna Ortega. Barrera byla z filmové série vyhozena studiem Spyglass Media Group kvůli jejím kontroverzním propalestinským komentářům, Ortega zas na sedmý díl neměla mít čas, protože jí čeká natáčení druhé řady seriálu Wendesday (2022). O nějaký čas později ale server The Hollywood Reporter informoval o tom, že Ortega ve skutečnosti dala Vřískotu sbohem kvůli sporům o platu.

Nyní celý projekt ztratil další podstatný článek. A to svého režiséra, kterým se měl stát Christopher Landon (Všechno nejhorší). Sám filmař o tom informoval v příspěvku na síti X/Twitter, v němž zároveň uvedl, že se jednalo o práci snů, která se však změnila v „noční můru“. Snímek podle všeho opustil už před několika týdny. 

Landon dále doufá, že odkaz režiséra Wese Cravena, který celé slavné značce vdechl v roce 1996 život, bude pokračovat dál, stejně tak doufá, že se onen odkaz povznese nad kravál rozděleného světa. Je každopádně rozhodně škoda, že Landon sedmý díl nenatočí, protože s hororovým žánrem se špetkou humoru už má bohaté zkušenosti, stačí se podívat jak na zmíněný snímek Všechno nejhorší (2017), tak i na Slečnu Bestii (2020).

Produkce se každopádně bude muset poohlédnout po někom jiném. Filmaři Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett, kteří natočili předešlé dva díly, zůstávají na palubě jako výkonní producenti. 

Kvůli odchodu zmíněných hereček se každopádně má scénář zcela překopat, můžeme tudíž počítat s tím, že v chystané sedmičce se otěží hlavního protagonisty chopí někdo jiný.

Stále je ve hře návrat Neve Campbell, která by si mohla zopakovat roli hrdinky Sidney Prescott, ale je otázkou, zda by se herečce ještě vůbec chtělo vrátit. Jelikož Campbell odmítla účast v šestce, protože nebyla spokojená s finanční odměnou, producenti by zřejmě museli sáhnout hluboko do kapes. Doufejme tedy, že se dalších informací dočkáme co nejdříve.