Mexická herečka Melissa Barrera se v posledních letech proslavila především díky slavné filmové sérii Vřískot, ve které se ujala jedné z hlavních rolí pro pátý a letos vydaný šestý díl. Dalo by se vlastně říct, že její postava, tedy hrdinka Sam Carpenter, je de facto takovou nástupkyní Sidney Prescott (Neve Campbell), hlavní protagonistky prvních čtyř dílů. A jelikož je už skutečně ve výrobě již sedmý Vřískot, počítalo se již s hereččinou účastí.

Nyní to ale vypadá, že sedmička se nakonec bude muset obejít bez ní. Studio Spyglass Media Group totiž herečku z chystaného filmu vyhodilo, důvodem byly její komentáře o Izraeli a Palestině. Herečka se na sociálních sítích netají svými propalestinskými názory, v rámci čehož na svých Insta Stories sdílela názory, podle kterých se Izrael v Pásmu Gazy dopouští „genocidy“ a „etnické čistky“. Dále například uvedla, že s Gazou se momentálně zachází jako s koncentračním táborem. 

Mluvčí studia Spyglass Media Group pro server Variety k celé situaci uvedl následující:

,,Postoj společnosti Spyglass je jednoznačně jasný: Máme nulovou toleranci k antisemitismu nebo podněcování nenávisti v jakékoli formě, včetně falešných odkazů na genocidu, etnické čistky, překrucování holocaustu nebo cokoli, co zjevně překračuje hranici nenávistných projevů."

Vyhazov herečky také podle všeho mohlo zapříčinilo její prohlášení o tom, že západní média se zaměřují pouze na izraelskou stranu. Nechává pak na ostatních, aby si sami vyvodili, proč to vlastně dělají. Podle některých serverů by tak herečka mohla naznačovat, že Židé ovládají média.

Melissa Barrera o konfliktu aktivně sdílela příspěvky od doby, co ozbrojenci z palestinského hnutí Hamás podnikli 7. října ohavný teroristický útok na Izrael, během něhož zavraždili asi 1400 lidí. Izrael následně zareagoval útokem proti Pásmu Gazy. K situaci kolem vyhazovu herečky se vyjádřil i režisér Christopher Landon, která má sedmý Vřískot natočit. Napsal však jenom:

,,Všechno je teď na prd. Přestaňte ječet. Toto nebylo moje rozhodnutí.“

Nyní je otázkou, co vlastně můžeme od sedmého Vřískotu očekávat nyní, když je Barrera mimo hru. Herečka sdílela úlohu hlavní protagonistky ještě s Jennou Ortegou (Wednesday), která v předešlých dvou dílech ztvárnila Saminu mladší sestru Taru. Je tudíž možné, že do dalšího filmu se nakonec vrátí pouze ona.

Jak daleko zatím výroba sedmého dílu postoupila, není známo, ale jelikož nám stávka scenáristů skončila relativně nedávno, film je od nás patrně ještě na míle vzdálený.