Už včera nám studio Lionsgate nadělilo kratičký teaser na chystaný remake Vrány, který především lákal na zveřejnění prvního oficiálního traileru. A přesně na ten se nyní můžete podívat výše.

Opět se tak můžeme těšit na příběh antihrdiny Erica Dravena, jehož tentokrát ztvární Bill Skarsgård (John Wick: Kapitola 4). A ano, pořád nás docela mrzí, že už není mánička. Trailer nám toho každopádně ukáže překvapivě mnoho. Samozřejmě se začne ukázkou láskyplného vztahu mezi Ericem a jeho milou jménem Shelly (FKA twigs), který však brutálně skončí ve chvíli, kdy jsou oba zavražděni zločineckým gangem. Pro Erica to ale ještě není úplný konec. Jakožto nesmrtelný mstitel s nadlidskými schopnostmi se proto vydává udělat peklo na zemi se všem, kteří ho připravili o jeho největší lásku. 

Trailer dává každopádně jasně najevo, že půjde o mládeži nepřístupnou podívanou, v níž o krev nebude nouze. Možná je ale až příliš akční, navíc spíše než na Vránu to vypadá jako další spin-off Johna Wicka. Z upoutávky to navíc moc nevypadá, že film bude mít onu unikátní a temnou atmosféru, kterou oplýval původní snímek z roku 1994 s Brandonem Lee. Ale uvidíme, třeba se ještě dočkáme důstojné předělávky.

V Praze natočený snímek se dlouhou dobu nacházel ve vývojovém pekle, z něhož se začal pořádně dostávat teprve před několika lety. 

O režii se postaral Rupert Sanders, který natočil snímky jako Sněhurka a lovec (2012) a hranou verzi Ghost in the Shell (2017). Scénář zpracoval na Oscara nominovaný Zach Baylin (Král Richard: Zrození šampiónek), kterému pomáhal ještě Will Schneider.

Dále se ve snímku objeví herci jako Danny Huston, Laura Birn, Jordan Bolger, Isabella Wei, Sami Bouajila, David Bowles, Dukagjin Podrimaj a Paul A Maynard.

V našich kinech bude snímek premiérovat 6. 6. 2024.